Loading...
kantoor

Welk boekhoudprogramma gebruiken ondernemers het liefst?

Het hebben van een goed boekhoudprogramma is natuurlijk onmisbaar voor alle ondernemers. Het is heel belangrijk om alle administratie op orde te hebben, maar er zijn behoorlijk wat boekhoudprogramma’s, dus het is belangrijk om een aantal boekhoudprogramma’s met elkaar te vergelijken zodat je kunt kijken welk programma aan jouw wensen voldoet. Hieronder lees je welke boekhoudprogramma’s populair zijn onder ondernemers.

 

Boekhoudprogramma’s vergelijken

Het is handig om minimaal drie boekhoudprogramma’s met elkaar te vergelijken. Je gaat tijdens die vergelijking op een aantal punten letten, zoals de functionaliteit, betrouwbaarheid, storingen, gebruiksgemak, bereikbaarheid en prijs. Online kun je websites vinden die boekhoudprogramma’s vergelijken en letten op deze eisen. De boekhoudprogramma’s van tegenwoordig maken het overigens mogelijk om zelf je boekhouding op orde te houden als ondernemer, zonder dat je hier boekhoudkennis voor nodig hebt. Hierdoor ben je geen geld kwijt aan een boekhouder, en je weet precies wat er in jouw boekhouding speelt. Je ziet alle financiën in een duidelijk overzicht, waardoor er ook gemakkelijk een btw-aangifte gedaan kan worden. Veel boekhoudprogramma’s hebben trouwens ook de mogelijkheid om het programma eerst twee weken het programma uit te proberen. Op deze manier bekijk je of het programma bij je past en of je er goed mee kan werken. Ben je na die twee weken tevreden? Kies dan voor het online aanschaffen boekhoudprogramma en houd je boekhouding op orde. Echter moet je wel bekijken welk pakket je nodig hebt, want dit hangt af van wat voor ondernemer je bent. Hoe dat precies werkt, lees je hieronder.

 

Internet boekhouden

Als je een pakket zoekt voor internet boekhouden, dan heb je bijvoorbeeld als ZZP’er een ander pakket nodig dan een enterprise. Het is belangrijk om hier goed op te letten zodat je het juiste pakket aanschaft. Hierboven zijn al een aantal punten genoemd waar je op moet letten tijdens het vergelijken van verschillende programma’s, maar er zijn ook een aantal eisen waar een goed pakket aan moet voldoen. Is het bijvoorbeeld mogelijk om gemakkelijk verkoopfacturen en inkoopfacturen te maken? Is er een grootboek? Is het mogelijk om de winst- en verliesrekening op te maken? Dit zijn allemaal eisen die zeker belangrijk zijn als je een ZZP’er bent. Maar wat zijn nou de programma’s die het meest worden gebruikt door ondernemers? De volgende programma’s zijn populair:

 

  • E-Boekhouden.nl
  • DigiBTW
  • Visma
  • MoneyMonk

 

Dit zijn een aantal van de boekhoudprogramma’s die nu populair zijn onder ondernemers. Bekijk welk programma het beste bij jou en jouw onderneming past en let erop of je een programma eerst gratis uit mag proberen. Natuurlijk is het ook mogelijk om er uiteindelijk voor te kiezen om de boekhouding uit te besteden, maar het is zeker mogelijk om het zelf allemaal bij te houden als ondernemer!