Loading...
nieuwe werken

Hoe verloopt het herstelproces bij een burn-out?

Een burn-out is altijd een lastige situatie. Dit komt omdat het voor veel mensen onduidelijk is hoe dit verloopt. Een burn-out is namelijk het resultaat van een lange tijd met veel stress. Door een lang tijd te maken te hebben van veel stress gaat je lichaam dit afweren waardoor je in een burn-out terecht komt. Het herstelproces bij een burn-out verloopt door middel van drie fases.

De acceptatiefase

Als eerste heb je te maken met de acceptatiefase. In deze fase is het de bedoeling dat je accepteert dat een burn-out hebt. In de tijd dat je dit gaat accepteren, is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk rust krijgt. Op die manier is het mogelijk om het herstellen van de burn-out langzaam maar zeker te beginnen.

In de acceptatiefase is het belangrijk om veel afwisseling te hebben. Zo is het handig om veel af te wisselen tussen activiteiten en ontspanning. Hierdoor ga je namelijk uiteindelijk het beste resultaat zien. Dit is de meest veilige manier om te beginnen met het herstellen.

Oorzaken op een rijtje zetten

In de tweede fase is het belangrijk om alle mogelijk oorzaken van de hoeveelheid stress op een rijtje te zetten. Door dit op een rijtje te zetten, is het mogelijk om te weten welke oorzaken er aangepakt moeten worden. Naast te kijken naar de oorzaken, is het ook belangrijk om te kijken naar mogelijke oplossingen. Door ook naar oplossingen te kijken, is het mogelijk om de problemen aan te pakken.

Hiernaast is het belangrijk om te kijken naar de manier waarop je met de spanning omgaat. Dit is namelijk ook een belangrijke manier om een burn-out aan te pakken. Door te kijken naar de manier waarop je met spanning omgaat, is het mogelijk om te kijken hoe je dit het beste anders kunt doen in de toekomst. Door te weten hoe je dit in de toekomst aan kunt pakken, is het mogelijk om dit later beter te doen.

De re-integratiefase

Als derde is het belangrijk om te beginnen met de re-integratiefase. In deze fase krijg je vaak ook te maken met een arbodienst zoals ADXpert. Terwijl je met de begeleiding van een arbodienst aan het werk gaat, is het de bedoeling dat je de oplossingen voor de problemen die je bedacht hebt uit gaat voeren. Door deze uit te voeren, is het namelijk mogelijk om steeds meer normale dingen te doen.

In de derde fase is het de bedoeling om steeds meer van je normale ritme op te pakken. Door steeds meer op te pakken, is het mogelijk om steeds verder normaal te gaan leven. Het is bij de derde fase ook belangrijk om te kijken naar het advies over burn-out herstel. Door dit op te pakken, is het namelijk mogelijk om het dagelijks leven beter aan te kunnen. Vaak voorkomt dit advies ook dat je op een later moment nog een keer te maken krijgt met een burn-out. Dit kan namelijk lastig zijn om nog een keer mee te maken te hebben.