Loading...
kantoor

De Amerikaanse vouwdoos: functioneel en sterk

kartonnen dozen

Wilt u verhuizen, heeft u een product dat u wilt verpakken of wilt u een pakketje versturen, dan heeft u vast een Amerikaanse vouwdoos nodig. Iedereen is wel eens met dit type doos in contact gekomen, omdat het de meest simpele en geproduceerde doos is van dit moment. Een Amerikaanse vouwdoos kunt u krijgen in het wit of in het bruin, u kunt er handgrepen in laten maken en u kunt hem laten bedrukken. Als u een webwinkel heeft, dan kunt u niet zonder, maar ook verhuizingen worden met Amerikaanse vouwdozen gedaan.

De Amerikaanse vouwdoos is sterk en praktisch

Er zijn een aantal redenen waarom de Amerikaanse vouwdoos zo in trek is. U kunt er namelijk gemakkelijk duizenden van bestellen en ze zullen niet te veel plek innemen. Ze worden plat geleverd waarna u de doos zelf gemakkelijk in elkaar vouwt. Eenmaal in gebruik is de Amerikaanse Vouwdoos erg sterk en kunt u er allerlei producten mee verpakken en versturen. De meeste Amerikaanse vouwdozen worden gemaakt met golfkarton waardoor ze extra gewicht kunnen dragen. Of u nu een op maat gemaakte vouwdoos nodig heeft voor uw webshop of u wilt uw verhuizing plannen, deze verpakkingsmaterialen kunnen dan eigenlijk niet ontbreken.

Het meest milieuvriendelijke materiaal van dit moment

Karton is een bijzonder milieuvriendelijk materiaal, omdat het van gerecycled papier wordt gemaakt. De Amerikaanse vouwdoos valt daar dus ook onder. Het papier wordt opgelost en er wordt een pulp van gemaakt. Deze pulp wordt eventueel gekleurd of gebleekt en de inktresten kunnen worden verwijderd. Vervolgens wordt de pulp op een zeef gespoten en deze zeef draait rond. Het meeste water kan zo worden afgevoerd en er blijft een vlakke plaat over. Deze plaat wordt geperst om er nog meer water uit te verwijderen en daarna wordt het gedroogd. Het karton voor uw Amerikaanse vouwdoos is klaar voor gebruik. Uiteraard kunnen de dozen zelf ook weer worden gerecycled.

Voor elke gelegenheid een kartonnen doos

Een Amerikaanse vouwdoos is handig bij het versturen en vervoeren van producten. Soms heeft u alleen een functionele doos nodig en is het verder niet erg belangrijk hoe deze eruit ziet. Echter, er zijn ook dozen waarbij het uiterlijk wel belangrijk is. Heeft u bijvoorbeeld een product dat op de planken moet komen, dan heeft u een verpakking nodig die in het oog springt. De productiemethode zoals boven beschreven maakt het mogelijk om alle kartonnen dozen op maat te maken. Met karton kunt u dus echt alle kanten op.

Wat kunt u nog meer met uw kartonnen doos?

Het is dus niet verstandig om uw kartonnen dozen direct af te danken, want u kunt uw Amerikaanse vouwdoos voor een groot aantal andere doeleinden gebruiken. Laat uw kinderen ermee knutselen en ze kunnen een schitterend huis of een mooie bus maken. U kunt ze ook hergebruiken om uw boodschappen in te doen of als opbergdoos van documenten. Karton is een milieuvriendelijk materiaal dat telkens opnieuw kan worden hergebruikt. Leg uw kartonnen dozen daarom altijd bij het oud papier, zodat iemand anders hier weer profijt van kan hebben.

 

EBC Golfkarton levert Amerikaanse vouwdozen op maat, met of zonder bedrukking.