Loading...
internet

VPS vs. Dedicated Hosting

Er zijn veel verschillende soorten hosting en servers waar je uit kunt kiezen en deze onzichtbare kracht achter het hele online gebeuren is niet altijd even makkelijk te vatten. Naast internationale bedrijven als DigitalOcean kun je ook hostingdiensten en servers afnemen van Nederlandse bodem bij een bedrijf als www.snel.com.

 

VPS hosting

VPS staat voor Virtual Private Server. Hier gebruiken verschillende website dezelfde server, maar hebben wel hun eigen limieten op het gebied van RAM en bandbreedte. Over het algemeen wordt VPS hosting aangeraden voor kleine websites die over redelijke limieten willen beschikken. VPS is heel flexibel in de omgang met golvende bezoekersaantallen en is over het algemeen niet al te duur. Bij www.snel.com heb je bijvoorbeeld al een VPS voor nog geen €10 per maand.

 

Dedicated Hosting

Bij dedicated hosting krijg je een volledige server helemaal voor jezelf. Je hebt volledige controle en kan je eigen limieten bepalen. Dedicated Servers zijn vaak wel de duurste optie en daarom beter geschikt voor medium tot grote bedrijven. Heb je echter grote plannen en voorzie je een snelle groei? Dan kan het verstandig zijn om al vroeg in een Dedicated Server te investeren. Als je goed rondkijkt kun je soms Dedicated Servers voor leuke prijzen vinden. Zo biedt www.snel.com zogenaamde budget Dedicated Servers aan, waarvan de prijzen al bij €29,- per maand beginnen.

 

Veiligheid

Over het algemeen zijn beide opties heel erg veilig. Toch biedt een Dedicated Server de meeste veiligheid omdat je de hardware met niemand hoeft te delen. Maar bij www.snel.com lezen we dat op het gebied van hardware falen we ook bij VPS hosting heel erg veilig zitten. Met een uptime garantie van 99,99% zorgen ze ervoor dat de Cloud VPS altijd beschikbaar blijft. Mocht de VPS toch onverhoopt uitvallen dan wordt deze automatisch overgenomen door een andere server.

 

Snelheid door www.snel.com

VPS hosting is zo opgesteld dat als jij opeens een piek in bezoekersaantallen hebt, maar een andere website op dezelfde server niemand over de vloer heeft, jij automatisch extra resources krijgt om de hoge bezoekersaantallen aan te kunnen. Op die manier kun je toch onverwachte grote aantallen bezoekers bedienen. Het nadeel van VPS is dat als alle andere websites op dezelfde server ook een piek in de bezoekersaantallen hebben, zoals op Black Friday of Cyber Monday, er niet genoeg kan zijn voor iedereen en je toch te maken hebt met een trage website. Bij een Dedicated Server hoef je nooit te delen, dus heb je dit probleem uiteraard niet.

 

Kortom, er zijn heel wat voordelen aan een VPS of een Dedicated Server. Afhankelijk van je behoeftes en je budget kun je kiezen welke het beste bij je past. Daarnaast, zoals we kunnen zien bij bedrijven als www.snel.com zijn er ook nog grote verschillen tussen de verschillende VPS’s en Dedicated Servers. Je kunt dus heel precies afhankelijk van wat jij nodig hebt een dienst afnemen. Het kan je natuurlijk wel een beetje duizelen, al die keuzes. Daarom is het aan te raden om in je zoektocht naar een server-provider er eentje te zoeken met een goede klantenservice. Bij www.snel.com staan ze er om bekend om snel en eerlijk je te helpen in de keuze van je servers.