Loading...
ondernemen

Een visum China nodig?

U gaat op zakenreis naar China? In dit geval mag u niet vergeten om een visum China aan te vragen. Als Nederlands staatsburger kunt u binnen de Europese Unie zonder visa reizen. Indien u naar een land buiten de EU gaat, zoals China, is dit meestal niet het geval. Zonder visum is het niet toegestaan om voor een langere tijd in het land te verblijven. Met het visum kunt u namelijk aantonen dat u officiële toestemming heeft om het land in te reizen en om er te verblijven. Er zijn enkele steden waar u wél een aantal dagen zonder visum mag verblijven. Dit omdat China een populair doorreisland is. Het is daarom verstandig om u goed in te lezen.

Het visum China aanvragen

Een visum China aanvragen kan een ingewikkeld proces zijn. Tegenwoordig worden visumaanvragen voor China geregeld door het CVASC. CVASC is een afkorting voor Chinese Visa Application Service Center. In Nederland vindt u het CVASC in Den Haag. U kunt ervoor kiezen om naar deze stad af te reizen, maar u kunt de aanvraag ook per post laten verlopen. Wanneer u voor laatstgenoemde optie kiest, betaalt u net iets meer. China heeft relatief strenge vereisten voor een visum. Veel mensen kiezen er daarom ook voor om hun visumaanvraag uit te besteden aan een visumbureau.

Uw visum laten aanvragen door een specialist

Wilt u er zeker van zijn dat uw visumaanvraag zo goed mogelijk verloopt? Dan is het een goed idee om het visum China door een specialist aan te laten vragen. Bij een visumbureau heeft men veel ervaring met het aanvragen van Chinese visa. Hier weten ze exact welke vereisten er aan de aanvraag gesteld worden. Op deze manier is de kans dat de aanvraag geweigerd wordt minimaal. Er zijn verschillende visumbureaus waar u uit kunt kiezen. Door u goed in de verschillende mogelijkheden te verdiepen, kunt u er zeker van zijn dat u een

Welk visumbureau kunt u het beste inhuren?

Er zijn verschillende bureaus die u in kunt huren als u een visumaanvraag wilt doen. Het is belangrijk dat u voor een transparant bedrijf met een goede service kiest. Op deze manier weet u gedurende het proces altijd waar u aan toe bent. Ook verschilt het per visumbureau welke taken zij precies bij u uit handen nemen. Wilt u de ingevulde documenten en andere vereisten uitsluitend controleren? Of geeft u het liefste de benodigde informatie aan de hand van duidelijke instructies, terwijl een specialist de aanvraag volledig verzorgt? De service wil per visumbureau verschillen en daarom is het verstandig om u in te lezen.

Verzorgt u de aanvraag zelf?

Besluit u om de aanvraag zelf te verzorgen, dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. De kosten voor een visum China zullen in dit geval lager zijn, omdat u geen servicekosten aan een visumbureau betaalt. Wél loopt u zo veel minder risico dat u de aanvraag opnieuw moet doen. Zo weten de specialisten bijvoorbeeld hoe een visum China werkgeversverklaring eruit dient te zien. Een Engelstalige werkgeversverklaring is namelijk een van de vereisten als u in loondienst bent, zelfs voor het toeristenvisum.