Loading...
nieuwe werken

De voordelen van flexibele werkplekken

De laatste jaren zijn flexibele werkplekken steeds meer in opmars, maar wat houdt deze manier van werken eigenlijk in? In feite is het vrij simpel: medewerkers hebben geen vaste plek meer op bijvoorbeeld het kantoor, maar kunnen hun werk overal doen waar ze maar willen. Dat kan binnen het eigen bedrijfspand zijn, maar ook daarbuiten. Zo zijn er tegenwoordig steeds meer kantoren beschikbaar waar je een werkplek kunt huren.

Ideaal natuurlijk voor bijvoorbeeld zakenmannen die het hele land doorreizen en niet altijd op dezelfde plek aan het werken kunnen. Tel daar nog eens bij op dat ook digitaal werken steeds gemakkelijker is en je zult begrijpen dat deze werkwijze alleen nog maar zal toenemen. Maar wat zijn precies de voordelen van de flexibele werkplek? We nemen er een aantal met je door.

Vereenvoudigde samenwerking

Wanneer er binnen je bedrijf gewerkt wordt met flexibele werkplekken kun je in feite iedere dag op een andere plek aan de slag gaan. Werk je op het moment bijvoorbeeld in een projectteam? Dan is het natuurlijk erg handig dat je met het hele team op één locatie zit.

Ook als jullie normaal gesproken op verschillende afdelingen werkzaam zijn, kunnen jullie nu heel gemakkelijk jullie krachten bundelen. Doordat jullie ook fysiek bij elkaar in de buurt zijn gaat overleggen en knopen doorhakken nu veel sneller.

De beschikbare plekken worden beter benut

Veel bedrijven hebben parttimers in dienst en voorheen was het zo dat zij ieder hun vaste werkplek hadden. Natuurlijk is dat uiterst zonde wanneer die plek bijvoorbeeld twee van de vijf werkdagen onbenut blijft. Met flexibele werkplekken kan er optimaal gebruik worden gemaakt van alle werkplekken in het bedrijf en blijven computers niet werkloos staan op bepaalde dagen.

Door digitaal werken kun je bovendien op iedere flexplek gewoon bij je eigen documenten. Een bijkomend voordeel voor het bedrijf is dat er uiteindelijk minder apparatuur nodig is.

Ontmoet nieuwe mensen en raak geïnspireerd

Doordat je iedere dag weer andere mensen om je heen hebt, kom je sneller in contact met andere disciplines uit het bedrijf. Op deze manier kun je kennis en ervaringen uitwisselen, waardoor je nieuwe zienswijzen opdoet. Medewerkers van andere afdelingen kunnen je inspireren om vanuit nieuwe perspectieven aan de slag gaan en kunnen jouw manier van denken en werken verfrissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *