Loading...
financieel

Waarom moet je een loonadministratie bijhouden?

loonadministatie

Als je een eigen bedrijf hebt met werknemers, dan ben je verplicht om een loonadministratie bij te houden. In deze administratie wordt alles opgenomen in verband met het uitbetalen van het salaris aan je personeel. Dit zorgt ervoor dat de Belastingdienst kan zien hoeveel inkomsten jouw werknemers hebben en hiermee kan de Belastingdienst bepalen hoeveel ze moeten afdragen en of ze recht hebben op bepaalde toeslagen en dergelijke. Als je een kleine onderneming hebt met slechts een aantal werknemers dan is het vaak nog wel te doen om zelf de loonadministratie bij te houden. Voor grote ondernemingen is dit meestal niet te doen en daarom hebben zij in veel gevallen een financiële afdeling of ze kiezen ervoor om de loonadministratie uit te besteden. Het Salaris Kantoor is zo’n bedrijf dat de volledige loonadministratie voor je uit handen kan nemen.

Tijd besparen

Als ondernemer kun je er dus voor kiezen om de loonadministratie uit te besteden. Dit heeft vele voordelen. Zo ga je hier natuurlijk enorm veel tijd mee besparen zodat jij je gewoon kunt richten op je belangrijkste taken, namelijk het runnen van je bedrijf. Als je ervoor kiest om de loonadministratie niet uit te besteden, dan moet je er rekening mee houden dat je maandelijks toch een aantal uren hiervoor uit moet trekken om alles op orde te maken. Deze kostbare tijd zou je anders kunnen steken in de ontwikkeling van je bedrijf zodat je verder kunt groeien.

Kosten

Een nadeel van het uitbesteden van de loonadministratie kunnen de kosten zijn die er bij komen kijken. Als je een goedlopende onderneming hebt die veel winst maakt dan hoeft dit geen probleem te zijn. De kosten voor de volledige uitbesteding van de salarisadministratie zijn bij Het Salaris Kantoor slechts 10 euro per salarisstrook. Voor het geld hoef je het dus niet te laten. Je hoeft dan zelf niet meer om te kijken naar het ingewikkelde proces van het zelf bijhouden van de salarisadministratie. Denk er eens over na om in 2020 de loonadministratie uit te besteden zodat je zelf meer tijd overhoudt voor de kernactiviteiten in je bedrijf!