Loading...
financieel

Verhuurhypotheek: dé manier om passief inkomen te genereren

Bij ‘het nieuwe werken’ denk je al gauw aan manieren om je werk efficiënter in te richten. Minder vaak mails checken, meer werken aan je branding etc. Maar is dat wel de manier van werken waar je naartoe wil? In dit artikel kijken we naar een andere ‘nieuwe’ manier van werken. Namelijk: het genereren van passief inkomen. 

Rendement op je geld

Ondernemers, opgelet. Zou het niet heerlijk zijn om je bedrijf vroegtijdig te kunnen verkopen omdat je al een ruim passief inkomen hebt weten te genereren? Of wil je zeker zijn van een goed pensioen op je oude dag? Investeren in vastgoed is the way to go. Vooral in een krappe markt waarin er gigantisch veel wordt overboden op een vraagprijs. En met een blijvende groei aan ondernemers en dus een grotere vraag naar kantoorruimtes kan jouw geld voor jou werken in plaats van andersom. 

Als (oud-)ondernemer kan jij je geld ter beschikking stellen voor een zakelijke hypotheek. Een jonge ondernemer leent geld, waardoor jij zo maar een rendement van 4,5 tot 6% rente op je vermogen kan krijgen. Die rente krijg je zelfs niet meer als je je vermogen op een depositorekening zet! En wat betreft risico’s is het anno nu steeds beter geregeld. Het pand staat vaak 1-op-1 op jouw naam. Kan de geldnemer zijn aflossing en rente niet meer bolwerken? Dan is het pand van jou. En dan is verhuren natuurlijk een hele mooie optie. 

Jouw geld voor je laten werken

Als we het nu toch over verhuren hebben: een tweede manier om passief inkomen te genereren is door woningen voor de verhuur aan te schaffen. In de afgelopen jaren heeft de markt zich zeker bewezen en weet je dat jouw investering ook echt de moeite waard zal zijn. Met een verhuurhypotheek kan jij een woning of zakelijk pand kopen.

Bij een aantal Nederlandse vastgoedplatformen kan je tegen een scherpe rente van 2,9% een woning aanschaffen die je vervolgens kan verhuren. In het begin zullen de kosten nog hoog zijn, maar dankzij het boetevrij extra aflossen heb je het zelf in de hand en kan jij na een paar jaar al genieten van je investering en bouw je een pensioen op of vul je je huidige pensioen mooi aan.

Is dat geen fantastische manier van nieuw werken? Geld voor je laten werken?