Loading...
financieel

3 Redenen waarom je een auto zakelijk moet huren

Heb jij zakelijk een auto nodig? Dan kan het handig zijn om een auto te leasen of te huren. Beide gevallen kunnen zakelijk voordelig zijn. Het is hierbij belangrijk om te kijken hoe vaak je een auto nodig hebt. In deze blog lees je een aantal redenen waarom je zakelijk een auto of busje moet huren.

  1. Bedrijfsuitje

Heb je een bedrijfsuitje met het hele bedrijf? Dan heb je waarschijnlijk een aantal auto’s nodig. Zakelijk een auto huren is daarvoor geschikt. Het kan namelijk zo zijn dat jouw bedrijf niet veel auto’s ter beschikking kan stellen. Het huren van een auto is daarom perfect. Op die manier kunnen de auto’s die je voor die dag nodig hebt, gebracht worden en vervolgens ook weer opgehaald.

  1. Levertijd overbruggen nieuwe auto

Zakelijk een auto huren kan ook heel handig zijn wanneer je de levertijd moet overbruggen van een nieuwe auto. Is de huidige bedrijfsauto kapot? Of is het leasecontract afgelopen? Dan krijg je een andere auto. De levertijd die hiertussen zit moet natuurlijk wel overbrugd worden. De klantafspraken gaan namelijk gewoon door. In deze periode kun je een auto huren, zodat er nog wel een auto beschikbaar is om klanten te bezoeken. In dit geval is een auto huren handig, maar zou je ook kunnen kiezen voor shortlease. Shortlease is een kort leasecontract. Of huren of shortlease handiger is, moet je zelf bepalen. Het ligt er namelijk aan hoe lang de periode duurt die overbrugt moet worden. Vergelijk de kosten en kom erachter welke manier het meest voordelig is voor jouw bedrijf.

  1. Klantenbezoek

Wanneer een bedrijf 2 auto’s van de zaak heeft en deze al in gebruik zijn, kan het handig zijn om een extra auto te huren. Op deze manier is het mogelijk dat de werknemers wel op bezoek kunnen bij de klanten, zonder een extra auto aan te schaffen.

Herken je bovenstaande voorbeelden? Dan is het voor jou misschien handig om een auto zakelijk te huren of eventueel te shortleasen. Daarnaast kan het ideaal zijn om een auto te huren of shortleasen, omdat de auto gebracht kan worden en weer wordt opgehaald. Hierdoor heb je hier geen gedoe mee. Je kunt eventueel zelfs zelf je auto kiezen. Zo kun je je auto aanpassen aan de locatie waar je naartoe gaat. Je kunt bijvoorbeeld een Mercedes shortleasen of huren of een BMW. Heb je met veel collega’s een bedrijfsuitje? Huur dan een busje waar meerdere mensen in passen. Alles is mogelijk.