Loading...
copywriting

Kiezen voor de beste SEO-tekstschrijver: zo doe je dat

Als je een website hebt, dan heb je de eerste stap gezet naar een succesvolle onderneming. Als jouw bedrijf echter niet hoog eindigt bij Google-zoekresultaten, dan kan het snel afgelopen zijn met je onderneming.

Het is goed om je website regelmatig te vullen met nieuwe content. Vaak is het verstandig om hier een specialist voor in te huren: een SEO-tekstschrijver. Hier vind je een aantal tips over SEO teksten, die wellicht ook helpen om een tekstschrijver te vinden die je optimaal kan helpen.

Kwaliteit is belangrijk

Je website is vaak het eerst wat mensen zien van je onderneming. Als je een rommelige website hebt met slecht geschreven teksten, dan haken mensen snel af: dan hoeven ze meestal niet meer te weten over je bedrijf. Kies dus een SEO-tekstschrijver die goed is in wat hij doet. Vraag hem of haar wat je precies kunt verwachten.

Daarnaast kan degene die je site gebouwd heeft je vaak helpen met een goede keuze. Deze twee mensen werken vaak samen en weten beiden veel van websiteoptimalisatie. Vraag je webbouwer naar zijn of haar mening. Het is belangrijk dat deze twee goed kunnen samenwerken.

Begrijp elkaar

Je zit niet te wachten op iemand die jouw doelen en wensen niet goed op papier kan of wil zetten. Zorg ervoor dat jij en de SEO tekstschrijver goed met elkaar op een lijn liggen. Door eerst een kennismakingsgesprek te hebben, kun je dit vaak al inschatten. Zo kunnen jullie beiden ook op tafel leggen wat je van elkaar verwacht in de samenwerking.

Specifieke ervaring

Ervaring in tekstschrijven is iets anders dan ervaring in het schrijven van SEO-teksten. Als je hier zelf niet heel veel van weet, of als je twijfelt, dan kun je altijd nog even overleggen met je webbouwer. Verder is het goed om te vragen naar eerder geschreven teksten, zodat je ziet hoe de tekstschrijver zijn of haar werk doet.

Kijk hierbij niet naar een, maar naar meerdere teksten. Zo kun je zien of de tekstschrijver zijn of haar stijl makkelijk aan de opdrachtgever kan aanpassen.

Andere zaken

Je moet niet vergeten dat het om jouw website gaat. Als de tekstschrijver teksten levert waar je niet helemaal achter staat, dan is het goed om dit te bespreken. Vaak kan de schrijver zijn of haar teksten zodanig aanpassen dat je er een beter gevoel bij hebt. Daarnaast scheelt dit ook verwarring. Denk je maar eens in wat er gebeurt als een klant iets aan je vraagt over iets wat op de website staat, en jij weet het antwoord niet. Dat geeft geen goed gevoel bij de klant. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er op je website staat.

Ten slotte is het goed om van tevoren een zoekwoordenanalyse te doen. Dit doe je samen met een SEO-expert of je webbouwer. De tekstschrijver heeft deze woorden nodig om teksten te produceren die zo goed mogelijk bij jouw website passen en waarmee je zoveel mogelijk bezoekers op je website krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *