Loading...
communicatie

Tips voor het gesprek met de bedrijfsarts

Tijdens een lange duur van ziekte, moeten je werkgever en jij volgens de wet een plan maken voor je terugkeer op de werkvloer. Vaak komt hierbij een gespecialiseerde bedrijfsarts aan te pas. Deze arts helpt bij het maken van een re-integratieplan en is zelf gespecialiseerd in gezondheid en arbeid.

Als de bedrijfsarts je uitnodigt voor een gesprek ben je verplicht om te komen. Tenzij dat niet kan in verband met je lichamelijke klachten. In dat geval kan de bedrijfsarts bij jou thuis komen.

Dit gesprek is erg belangrijk voor de toekomst van je werk, daarom hebben wij een aantal tips voor het gesprek met de bedrijfsarts verzameld!

Voorbereiding van het gesprek

  • Schrijf vragen op die je aan de bedrijfsarts wilt stellen. Bedenk dus goed voor het gesprek wat je allemaal wilt vragen aan de arts.
  • Gebruik je medicijnen of ben je medische behandelingen ondergaan? Neem dan een overzicht van je medicijnen en behandelingen mee. Ook een brief van de je huisarts of andere specialist is handig om mee te nemen naar het gesprek.
  • Neem iemand mee naar het gesprek. Bijvoorbeeld een goede vriend(in) of familielid. Op het moment dat er veel besproken wordt kan je dus altijd terugvallen op diegene als iets je ontgaan is.

Tijdens van het gesprek

  • Als je aangeeft dat je het gesprek wilt opnemen als geheugensteuntje dan is dat mogelijk. Zo kan je het gehele gesprek nog eens terug luisteren.
  • De bedrijfsarts zal vragen wat je allemaal nog wél kan. Leg dus duidelijk uit welke werkzaamheden voor jou nog mogelijk zijn en wat je daarvoor nodig hebt. Maak duidelijk waar je grenzen liggen
  • Benoem de situatie zoals hij is. Het heeft geen zin om je flinker voor te doen, ook je klachten erger maken helpt niet bij het re-integratieproces.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *