Loading...
communicatieinternet

Het geheime recept achter goed presterende content

loonadministatie

Tegenwoordig is alles online. Iedere onderneming moet goed vertegenwoordigd zijn op het web. Zonder online visite kaartje is een Nederlandse MKB bijna bij voorbaat gedoemd om te falen. Online inhoud moet aan een paar dingen voldoen. In  dit artikel lichten we toe wat goed presterende content betekent anno 2018, en voor komend jaar.

Vele studies wijzen uit dat er geen tekort is aan inhoud. Er is een gigantisch overschot aan content. Maar met name tekst content. Wil je jezelf onderscheiden dan moet je inhoud of van geweldige kwaliteit zijn of je kiest voor een ander type content, video of andere visuele inhoud. Met een vluchtig bij elkaar geraapt artikel van een paar honderd woorden kan men niet meer voor de dag komen.

Idealiter is de tekst doorspekt met bijv. YouTube video van hoogwaardige kwaliteit, interessante infographics. Maar ga niet in het wilde weg hoogwaardige content lanceren. Er moet wel een strategie achter zitten. Een uitgebreide blogpost met DIY YouTube video en veel tips en advies maakt alleen logica, als men een zoekwoord wilt beantwoorden die gekenmerkt kan worden als begin van de verkoopcyclus. Dus voor mogelijke consumenten die nog aan het oriënteren zijn. Een content bureau als SwaansCommunicatie.nl kan helpen bij het formuleren van een gedegen content marketing strategie.

Wat verder doet verschillen tussen een tekstschrijver voor offline media zoals een magazine, folder reclame of andere offline reclame uitingen en een online tekstschrijver is dat online content moet rekening houden met online CTA mogelijkheden en ook conversie. Een tekstschrijver van een website moet de lezer uiteindelijk aanzetten tot actie of dat nou het downloaden van een whitepaper is of jou bellen, actie moeten ze nemen.

Daar zijn ook  speciale foefjes en kneepjes van het vak voor handig, waar wederom een website tekstschrijver specialist zoals Swaans bij kan assisteren. Toegegeven, het is geen hogere wiskunde, in principe kan iedereen zich wel verdiepen in deze kunsten. Maar indien je er niet de tijd en zin in hebt, dan is het devies om uit te besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *