Loading...
beleggen

Slim beleggen: waarin kun je het beste je geld beleggen?

Je hebt diverse mogelijkheden wanneer je besluit om jouw geld ergens in te beleggen. De mogelijkheid zijn bijna eindeloos, maar hierdoor is het ingewikkeld om uit te vogelen waar je precies moet beginnen. Er zijn immers genoeg interessante opties, elk met hun eigen beloningen en risico’s. Tussen deze twee aspecten, beloning en risico, bestaat een correlatie: high risk, high reward. Dit is altijd een afweging wanneer je besluit ergens in te beleggen.

In deze blog worden door Investking een aantal richtingen voor je op een rijtje gezet. Dit zijn, op het moment, populaire investeringen. Weeg voor jezelf af of jij er ook van overtuigd bent of het slim is om je geld hierin te beleggen.

Bekijk vooraf jouw wensen

Jouw strategie wordt beïnvloed door jouw behoeften. Zoek je een rendement van 2% per jaar, of een rendement van 10%? Voor een hoger rendement moet je immers beleggen in iets waar grotere risico’s aan verbonden zijn. En wat is het doel van de belegging?

Een aangenaam extraatje of vermogen opbouw voor je pensioen? Houdt bij het beleggen rekening met dit doel.

Aandelen

Beleggen in aandelen blijft de meeste gehanteerde methode met betrekking tot geld beleggen. Door het aankopen van aandelen bezit je een stukje van een bedrijf. Veelal worden aandelen gekocht zodat deze later voor winst weer verkocht kunnen worden, maar het is tevens mogelijk om genoeg aandelen te kopen zodat je zeggenschap krijgt.

Dit houdt ook in dat je een (klein) deel van de winst van het bedrijf ontvangt.

Beleggingsfondsen

Je kunt het beleggen zelf ook overlaten aan fondsbeheerders door te beleggen in een beleggingsfonds.

Hierbij hoef je zelf niets te doen, want het beleggen wordt voor jou gedaan. Veelal wordt het risico gespreid.

Valuta

Diverse munteenheden veranderen dagelijks van koers. De ene valuta stijgt in waarde, de andere daalt.

Wanneer je goed bent in het voorspellen van de koersen, kun je flink winst maken door de diverse munteenheden op de juiste momenten in te kopen en weer door te verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *