Loading...
werkvloer

Kom meer te weten over machinebouw

Deze dagen wordt er steeds meer gebruik gemaakt van machines. Al deze machines moeten ook geproduceerd en onderhouden worden. Hier zorgt de machinebouw voor. Machinebouw wordt ook wel de machine-industrie of de machinebouw industrie genoemd. In dit blog kun je meer informatie opdoen over machinebouw.

 

  1. Branches

De machinebouw helpt de meest uiteenlopende branches bij het produceren van machines. Van de mijnbouw tot de landbouw en van de industrie tot de bouwsector. Daarnaast worden er ook machines gemaakt voor huishoudelijk apparatuur, zoals een wasmachine of koeltechniek (koelkast of diepvries). Ook maakt de machinebouw apparatuur voor de productie van gas, water en licht en maken ze ondersteunde producten voor de economische sector. Hierbij kan je denken aan verwarming, ventilatie of koeling van gebouwen.

 

  1. Consumentengoederen

Hierboven werden al consumentengoederen genoemd die worden geproduceerd door de machinebouw (wasmachine, koelkast en diepvries). Maar in je huis staan waarschijnlijk nog veel meer apparaten die zijn geproduceerd in de machinebouw. Voorbeelden hiervan zijn ovens, wasdrogers, een radio en de televisie.

 

  1. Machinebouw in Nederland

De drie grootste bedrijven in Nederland die actief zijn in deĀ  machinebouw zijn Lely, Philips en Stork. Lely is een bedrijf in Maassluis dat robotica en datasystemen produceert voor melkveebedrijven. Het tweede bedrijf is Philips, zij voert machinebouw in Noord-Brabant en is met name bezig met elektronica op medisch en huishoudelijk gebied. Veel consumentenproducten die worden gemaakt in de machinebouw zijn dan ook van Philips. Als laatste Stork. Dit bedrijf zit gevestigd in Utrecht en is actief op het gebied van industrieel onderhoud, management van onderhoud en modificaties.