Loading...
werkvloer

Flexwerken: waar moet je zijn voor een fijne werkplek?

flexwerken

Het gebruik van flexwerkplekken wordt steeds populairder. Vooral in de grote steden waar het huren of zelfs kopen van een volledig kantoorpand niet tot de mogelijkheden behoort, is het huren van een flexplek een perfect alternatief. Maar niet alleen bij startups wordt er gebruik gemaakt van deze plekken. Ook binnen bestaande kantoren wordt steeds vaker gebruik gemaakt van dergelijke plekken. Waar het voor de één ontzettend fijn is, is het voor de ‘oude garde’ vaak een enorme cultuurshock. Wil jij een fijne werkplek, dan is het goed hierop te letten!

Waarom een flexwerkplek?

Het grote voordeel aan deze werkplekken, is dat een werknemer helemaal zelf kan en mag bepalen waar ze gaan zitten. Zo kunnen ze de werkplek kiezen die past binnen de taken van die dag. Zo kan het fijn zijn met bepaalde collega’s bij elkaar te zitten zodat jullie goed met elkaar kunnen overleggen. Een andere reden voor een flexplek is vaak voor een zzp’er. Een heel kantoor huren is vaak ontzettend kostbaar en daarbij zijn de werkplekken in Amsterdam en omstreken vaak een enorm schaars. Door een flexplek te huren, heb je toch je eigen plek en kun je de kosten enigszins binnen de perken houden. 

Voordelen flexwerkplek

Waar we doorgaans vooral op een vaste plek zitten, kan het werken op een flexwerkplek enorm verhelderend werken. Je kunt vaak zonder afleiding werken en komt door een nieuwe omgeving vaak tot nieuwe inzichten. Daarnaast is het simpelweg ook een stuk voordeliger. Want waar veel mensen denken bij een flexwerkplek aan een vast kantoor, kan dit natuurlijk ook prima in een bibliotheek of andere openbare ruimte. Wil je toch liever iets voor jezelf, neem dan eens een kijkje op Flexwerkplek.nl voor een uitgebreid aanbod met flexwerkplekken in iedere stad. Zo heb je alles overzichtelijk en kun je eenvoudig zien wat voor jouw geschikt is.