Loading...
kantoor

Voordelen van boekhouden met een app

boekhouden met een app

Ben jij iemand die taken verricht met betrekking tot boekhouden? In dat geval heb je vele administratieve en financiële taken die je moet uitvoeren. Deze taken kan je verrichten door gebruik te maken van een boekhoud app. Met een app is het immers een stuk makkelijk om alle taken uit te voeren. Je maakt gebruik van een app waarbij een overzicht snel voor elkaar te krijgen is. Daarnaast is het verzenden en ontvangen van facturen en betalingen een stuk makkelijker om te doen. Je kan tevens geld besparen door de digitale manier van werken, aangezien uit onderzoek blijkt dat digitale betalingen tussen de vijftig en tachtig procent goedkoper zijn dan traditionele betalingen. 

Tijd besparen middels de digitale app

Door gebruik te maken van de digitale app bespaar je veel tijd en moeite. Het is immers een complexe taak om de boekhouding van jouw bedrijf op orde te hebben. Zelf met het een goed boekhoudprogramma. Je moet hiervoor veel administratieve taken verrichten die uit meerdere complexe stappen bestaan. Dit gehele proces bijhouden op papier is vrij lastig om te doen. Door het boekhouden op een mobiel te doen hoef je geen papierwerk meer te doen en hoef je tevens niet achter de computer te zitten. Dit is tevens van praktische waarde, aangezien jij je telefoon altijd bij je hebt in tegenstelling tot de computer. Je kan digitaal factureren voortaan doen waar je ook maar wilt. 

Meer transparantie

Mobiel facturen leidt tevens tot meer transparantie in het boekhoudproces. Leveranciers krijgen immers automatisch toegang tot betaalinformatie, dit is een belangrijk onderdeel van de mobiele app. Voor boekhouden met de computer geldt dit proces niet. Door de app kan je mensen direct laten weten dat betaalinformatie beschikbaar is, wat zal leiden tot betere samenwerking, meer transparantie en meer efficiëntie. Een andere reden om te kiezen voor de mobiele app is dat je hiermee andere systemen kan integreren. Diverse systemen kan je immers aan elkaar koppelen. Het is echter wel belangrijk om voortdurend internetverbinding te hebben op je telefoon, aangezien je voortdurend bereikbaar moet zijn. Daarom is het handig om mobiele data op je telefoon te hebben voor het boekhouden.