Loading...
verzekeren

Ontspannen werken met minder financiële risico’s

Het komt steeds vaker voor: jongeren en ouderen volgen hun passie, schrijven zich in bij de KvK en starten een eigen onderneming! Er zijn een aantal rechtsvormen die je af kan sluiten als ZZP’er. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Eenmanszaak, een Vennootschap onder firma (vof) of een Besloten vennootschap (BV). Dit zijn rechtsvormen met ieder zijn eigen voordelen, nadelen en financiële risico’s. Zo ben je bijvoorbeeld bij de ene vorm persoonlijk aansprakelijk voor financiële lasten met je privévermogen en met de andere vormen niet.

ZZP’er zijn in de huidige economie heeft financieel gezien veel voordelen (in de meeste branches). Er is veel werk en bedrijven schakelen veel flexibele ZZP’ers in zodat ze zelf geen vast personeel hoeven aan te nemen. Echter kan dit tij keren en de economie over een tijdje weer achteruit gaan zoals dit in 2008 ook het geval was. Als ZZP’er voel je zelf de mogelijke financiële achteruitgang van je bedrijf. Dit is wederom een risico wat je neemt als ondernemer.

Ondernemersrisico’s

Een ander risico waar veel ZZP’ers niet over nadenken is arbeidsongeschiktheid. Het kan voorkomen dat er iets voorvalt, privé of zakelijk, waardoor je niet meer in staat bent om te werken. Dit kan voor een korte periode zijn maar ook voor een langere periode. Zo kan er bijvoorbeeld een bedrijfsongeval plaatsvinden, je kan langdurig ziek worden of een burn-out krijgen. Als dit het geval is en je tijdelijk niet kan werken dan kan je bedrijf hier financieel onder lijden.

En als je bedrijf tijdelijk stil ligt dan bevriest ook het inkomen dat jouw rekeningen moet betalen. In sommige gevallen kan dit lijden tot privéopnames uit de kas waardoor je bedrijf uiteindelijk stopt te bestaan.

Dit is natuurlijk alles behalve ideaal. Er zijn veel risico’s waar je je niet tegen kan verzekeren maar tegen arbeidsongeschiktheid kan je je prima verzekeren met een Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Met een AOV verzekering ben je verzekerd van een inkomen op het moment dat je geen inkomen meer krijgt vanuit je eigen onderneming. Zo kan je in het geval van lichamelijke en geestelijke problemen jezelf focussen op herstel en hoef je je geen zorgen te maken over rekeningen die niet betaald kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *