Loading...
thuiswerken

UWV traject naar werk: wat is de gang van zaken?

Wat is het UWV precies? De afkorting UWV staat voor Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. Het UWV specialiseert zich in de volgende uitkeringen: WW, WIA, WAO, WAZ, en de Ziektewet. Aan deze uitkeringen zitten ook bepaalde verplichtingen verbonden. Het bekende UWV traject naar werk houdt in dat het UWV altijd probeert de inzetbaarheid voor arbeid te optimaliseren.

Het UWV stelt bijvoorbeeld sollicitatieverplichtingen aan het behoud van bepaalde uitkeringen. Denk aan de alom bekende sollicitatieplicht bij de WW uitkering. Hierbij gaat het immers vaak niet om een arbeidsongeschikte.

UWV traject naar werk: wat zijn de opties?

Maar stel dat u wel (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt bent, en één van de uitkeringen van het UWV geniet. Het UWV traject naar werk is dan ook vaak iets waar u rekening mee dient te houden. Maar hoe ziet een traject naar werk UWV er dan uit?

Dat verschilt per uitkering. In bepaalde gevallen zal het UWV zelf zorgen voor werkverschaffing. Dit kan zijn op sociale werkplaatsen, maar ook extern. Het UWV heeft veel contacten op de arbeidsmarkt. Het UWV helpt u, zoveel als zij kunnen, aan passend werk.

Maar nu is het helaas zo dat de belangen van u als cliënt weleens in het geding kunnen zijn bij het UWV.

UWV traject naar werk met begeleiding van Ttif & Werk

Wat kunt u het beste doen om te zien of uw belangen niet uit het oog worden verloren bij een traject naar werk UWV? Vaak is het aan te raden om de expertise van een specialist te omarmen. Bij het re-integratietraject UWV van Ttif & Werk kunt u bijvoorbeeld rekenen op maatwerk.

Uw belangen worden voorop gesteld. Met veel zorg wordt u begeleidt naar een nieuwe toekomst op de arbeidsmarkt. Heeft u interesse in deze dienstverlening? Dan is het altijd aan te raden om contact op te nemen met Ttif & Werk. Bellen kan naar 020 – 562 63 64.

Mailen kan ook naar info@ttifcompany.nl. U wordt altijd geholpen door een betrokken professional met verstand van het UWV traject naar werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *