Loading...
thuiswerken

5 Redenen om thuis te werken

Onze technologieën ontwikkelen zich steeds sneller en verder. Inmiddels kun je vanaf vrijwel iedere locatie op het internet en daarom je mail checken en zelfs werken. Toch houden we bij veel bedrijven nog krampachtig vast aan kantooruren waar je op locatie werkt. Voor heel veel functies is het helemaal niet meer noodzakelijk om op locatie te werken. Thuiswerken wordt gelukkig steeds populairder. Thuis werken heeft namelijk allerlei voordelen ten opzichte van werken op kantoor. De visie van het Nieuwe Werken stimuleert werknemers om zoveel mogelijk thuis te werken. Wij zetten vijf redenen op een rij waarom thuis werken goed is.

1. In je eigen omgeving kan je rustiger werken

Voor veel mensen geldt dat je meer ontspannen bent in je eigen huis. Voor deze mensen kan thuis werken leiden tot een veel grotere productiviteit dan werken op kantoor. Je hebt niet drukke collega’s om je heen die iets van je moeten, maar hebt ze in je telefoon en in je computer zitten. Het voordeel is nu dat je zelf kunt bepalen wanneer je antwoordt. Is het niet urgent? Dan kan het ook even wachten tot jij je huidige taak hebt afgerond.

2. Zelf je tijd indelen

De 9 tot 5-mentaliteit werkt niet voor iedereen even goed. De 9 tot 5-werktijden zijn gebaseerd op het feit dat de meeste mensen in deze periode goed kunnen werken. Voor sommige mensen loopt de biologische klok echter net wat anders. Zij zijn bijvoorbeeld totaal niet productief in de ochtend, maar wel in de avond. Door thuis te werken kun je bepalen dat je liever ’s avonds een paar uurtjes werkt en het ’s ochtends rustiger aandoet.

3. Even ontspannen? Relax op je eigen bank

There’s nothing like home, zegt het populaire Engelse gezegde, en inderdaad, zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Heb je even een moment van ontspanning nodig, dan is de kans groot dat je thuis op je eigen bank het meest tot rust kan komen. Neem even rust en ga met nieuwe energie weer  verder met je taken.

4. Geen reistijd = meer productiviteit

Omdat je geen reistijd hebt als je thuis werkt, win je iedere dag tijd. Voor sommige mensen kan dit uren per dag opleveren, zeker als je normaal gesproken ’s ochtends en ’s avonds in de file staat. De reistijd die je nu gewonnen hebt door thuis te werken kan je aan andere dingen besteden. Je kan meer werken, huishoudelijke taken doen of simpelweg wat langer uitslapen.

5. Combineer werk met het vader- of moederschap

Voor veel mensen betekent het krijgen van kinderen dat er minder gewerkt moet worden. Je gaat bijvoorbeeld 1 tot 3 dagen per week minder werken. Ga je thuis werken, dan hoef je net wat minder tijd vrij te nemen. Natuurlijk werk je niet optimaal met een klein kind waarop gelet moet worden, maar in plaats van 3 dagen minder werken zou je nu af kunnen met 1,5 dag minder werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *