Loading...
personeel

De juiste persoon op de juiste plek: een vak apart

Hoe verder een organisatie groeit, hoe lastiger het wordt om de juiste persoon voor de juiste positie te vinden. Met name voor topposities, in het management of de directie, is het beschikbare talent schaars. Dit betekent dat de zoektocht voor de juiste kandidaat een langdurig proces kan zijn voor organisaties. 

Vaak is deze tijd niet aanwezig. Verschillende zaken kunnen helpen bij het tijdig vinden van toptalent voor belangrijke functies binnen een organisatie.

Voorbereid zijn op het verlies van topmannen en -vrouwen

Voor een grote organisatie is het van levensbelang om altijd voorbereid te zijn op het eventuele verlies van belangrijke personen binnen de organisatie.

Een directeur of manager kan de overstap maken naar een ander bedrijf, bijvoorbeeld door ziekteverlof of zwangerschapsverlof enige tijd uit de running zijn, of bij tegenvallende resultaten het veld ruimen.

Kom je als organisatie pas in actie wanneer de persoon vertrokken is, dan kan dit leiden tot stagnatie van processen binnen de onderneming. Dit kan leiden tot een verlies aan omzet en een stagnatie van de groei.

Door de markt goed te kennen, de pool van potentiële kandidaten in de gaten te houden en een duidelijk protocol op te stellen kan het proces van het aannemen van een nieuwe topman of -vrouw versneld en gestroomlijnd worden.

Lang niet altijd kan dit enkel met interne inspanningen bewerkstelligd worden. Met een gespecialiseerd executive search bureau kan snel geschakeld worden en kunnen topkandidaten tijdig geïntroduceerd worden.

Waarom een derde partij voor acquisitie toptalent?

Als onderneming ken je de markt en weet je daarmee ook globaal welke personen tot de top behoren.

Er is echter mee nodig om de juiste persoon te vinden die een gat kan opvullen binnen de organisatie. Het vinden van deze persoon is tijdrovend en complex. Niet altijd beschikt een onderneming over de juiste expertise om op dit gebied de juiste keuze te maken.

Hier kan een gespecialiseerd bureau uitkomst bieden. Kies je voor een gedegen bureau gespecialiseerd in executive search Nederland, dan verzeker je de onderneming van een kandidaat die aansluit bij de eisen en wensen van de organisatie.

Een dergelijk bureau kiest niet alleen op basis van cv, maar onderzoekt tevens de bedrijfscultuur, het type persoon dat hierbij past en het type persoon dat nodig is om de doelstellingen van de organisatie op korte en lange termijn te bereiken.

Op deze wijze weet je zeker dat er geen verkeerde keuzes worden gemaakt of topkandidaten per abuis niet duidelijk in beeld zijn geweest tijdens het acquisitieproces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *