Loading...
nieuwe werken

Hoe blijf je gezond eten als je vaker thuiswerkt?

Thuis werken

Steeds meer mensen werken vanuit huis. Soms enkele dagen en soms zelfs fulltime. Dit kan heel wat uitdagingen op je pad brengen. Daarnaast kunnen gewone zaken zoals gezond eten en voldoende bewegen plotseling heel lastig lijken. Wanneer je vanuit huis werkt word je immers sneller in de verleiding gebracht om te gaan snoepen om simpelweg de hele dag op een bureaustoel door te brengen. Het nieuwe werken brengt dan ook niet alleen veel voordelen met zich mee, maar kan ook gezondheidsrisico’s veroorzaken. Om dit te voorkomen is het belangrijk om voldoende te bewegen en een gezond voedingspatroon aan te houden. Maar hoe doe je dat? Order food near me at Butlon is immers heel aantrekkelijk na een lange dag thuiswerken. Hoe bewaar je een goed balans? Wij zetten een aantal tips op een rijtje.

Houd je gebruikelijke eetpatroon aan

Heb je jarenlang gewoon op een traditioneel kantoor gewerkt? Of op een andere werkplaats buiten de deur? Dan is het belangrijk om het gebruikelijke eetpatroon wat je daar volgde aan te houden. Dit doe je door voldoende pauzes in te plannen. Ook wanneer je thuiswerkt betekent dit niet dat je geen pauzes hoeft te nemen. Begin daarom iedere dag met het maken van een planning. Zo breng je structuur aan in de dag. Volg deze planning zo nauw mogelijk op, zodat je meer duidelijkheid krijgt. Neem je op een gewone werkdag ook geen koek bij de koffie? Doe dit dan ook niet als je thuis bent. Zo voorkom je een grotere calorie-inname en blijf je fit & slank. Wat eten we vandaag gezond, ook thuis!

Besteed meer tijd aan eten

Op een gewone werkplaats eet je waarschijnlijk alleen tijdens de pauzes. Hierdoor kan je je volop concentreren op de maaltijd. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je concentratie een grote rol speelt bij een gevuld en verzadigd gevoel. Wanneer men afgeleid is, zal dit leiden tot ongemerkt snoepen of het nuttigen van grotere maaltijden. Probeer daarom ook thuis minder afleiding tijdens het eten te zoeken. Werk daarom niet door tijdens het eten, maar pak echt even een rustmomentje. Zo geniet je niet alleen meer van je maaltijd, maar voorkom je ook dat je meer eet dan je gepland had.

Maak regelmatig een ommetje

In beweging blijven is goed. Niet alleen voor de fysieke en mentale gezondheid, maar ook voor de productiviteit op je werkdag. Maak daarom regelmatig een ommetje of kom op een andere manier in beweging. Maak bijvoorbeeld een half uur gebruik van een fitnessapparaat in huis of doe een taak in het huishouden. Als het lekker weer is, kan je er ook voor kiezen om even een blokje om het huis te lopen. Zet wel een timer zodat je niet te lang weg blijft.

Plan een cheatmeal

Natuurlijk bestaat het leven niet alleen uit groente en fruit. Soms moet je jezelf ook eens verwennen om een gezond voedingspatroon vol te houden. Heb je er dan ook een hele drukke werkweek op zitten? En heb je hard gewerkt om je gezonde voedingspatroon vol te houden? Verwen jezelf dan in het weekend met een vette hap. Food delivery Amsterdam staat voor je klaar!