Loading...
marketing

Hoe kan ik online meer klanten krijgen voor mijn onderneming?

Je bent ondernemer en je hebt een website die er, al zeg je het zelf, mooi en aantrekkelijk uitziet en waar je trots op bent. Maar waar blijven die klanten en verkopen dan? Elke dag wacht je vol spanningen op klanten die zich aanmelden, helaas sluit je vaak de dag af zonder. Dat je geïnvesteerd hebt in een eigen website is goed, maar er is meer nodig om die ook daadwerkelijk succesvol te maken. Klanten moeten je kunnen vinden, en net daar gaat het mis. Je bent wel online, maar je bent niet zichtbaar of vindbaar, waardoor je veel mooie kansen misloopt. Gelukkig bestaan er technieken en methodes om dit te verhelpen. Met wat SEO-magie kun je onvoorstelbare resultaten behalen.

 

SEO?

SEO, of Search Engine Optimization, is het belangrijkste dat nog ontbreekt in jouw online strategie. Door het inzetten van de verschillende SEO technieken ga je jouw website zo optimaliseren dat hij hoger scoort in zoekmachines zoals Google en je zo meer klanten vindt. Mensen die op zoek zijn naar een bepaald product of een bepaalde dienst gaan vaak eerst een zoekmachine raadplegen en de bedrijven die ze dan als eerste te zien krijgen, maken meer kans om er een nieuwe klant bij te hebben. Jouw plaats moet er dus eentje worden bovenaan die lijst.

 

De weg naar meer online klanten

Bij het SEO verbeteren zijn er een aantal technieken beschikbaar die we hier graag even voor je verduidelijken. Je zult zien dat je na het toepassen hiervan meer bezoekers op je website krijgt die een meerwaarde opleveren. SEO gaat namelijk niet alleen over meer bezoekers, maar vooral over de juiste bezoekers, over jouw doelgroep dus.
Zoekwoordenonderzoek
Mensen vullen via Google bepaalde zoekwoorden in als ze naar een product of dienst op zoek zijn. Via het zoekwoordenonderzoek kan bepaald worden welke de meest ingegeven zoekwoorden zijn die relevant zijn voor jouw onderneming.
Content creatie
In de eerste plaats moet de content op je pagina’s relevant zijn voor je bezoekers. Als bezoekers via een zoekwoord op je website terechtkomen, ziet Google namelijk hoeveel tijd ze daar doorbrengen en dus ook hoe relevant de inhoud is voor hen. Bezoekers die lange tijd op je website aanwezig zijn en die bovendien doorklikken naar de verschillende pagina’s zorgen ervoor dat je beter scoort in de zoekresultaten.
Linkbuilding
Bij linkbuilding komt er op andere websites een link naar die van jou te staan. Als je hoog aangeschreven websites bereid zijn om je link te plaatsen, geeft je dat een extra duwtje richting een hogere rangschikking.

 

SEO werkt ook voor jouw onderneming

Nu je weet hoe je de SEO van je website kunt verbeteren, kun je meteen aan de slag of kun je op zoek naar een geschikte partner die dit voor jou kan doen. De ervaren en gekwalificeerde SEO specialisten van SEO Tilburg zorgen ervoor dat je website een mooie plaats in de felbegeerde Google rangschikking krijgt en dat verdien je na al dat harde werk wel.