Loading...
banen

Wat moet ik precies weten over werken in Leiden?

Leiden is een prachtige stad en heeft ontzettend veel te bieden als het gaat om vermaak. Daarnaast heeft het een goed netwerk van openbaar vervoer. Dit alles biedt veel werkgelegenheid. Tevens is het heerlijk om een wandelingetje maken tussen het werken door. Of pak je liever een terrasje na afloop? Wil je wel in de buurt van Leiden zijn, maar niet in hartje stad? Dan kun je ook in Alphen aan den Rijn een leuke baan vinden. Ook deze plaats is prachtig en ligt op maar 20 minuutjes rijden.

 

Wat maakt Leiden nou eigenlijk bijzonder?

Leiden is een levendige stad waar je ontzettend veel kan beleven. Met een prachtige binnenstad vol met grachten en mooie panden is het een geweldige plek om een mooie wandeling te maken. Je kunt er genieten van een avondje bioscoop of een van de vele toffe musea bezoeken als Naturalis of Corpus Experience. Je kan ook culinair genieten in heerlijke, veelzijdige restaurants waar er in Leiden genoeg van zijn. Daarnaast zijn er veel hotels, bed & breakfasts en bungalows te vinden in Leiden waar je leuk kunt overnachten. Leiden is een studentenstad, met een welbekende universiteit. Op bijna elke hoek van de straat is er wel een sportclub gesitueerd en dan hebben we het niet eens over de honderden leuke winkels die je kan bezoeken. Durf jij de uitdaging aan te gaan en door een klimbos te slingeren? Of ga je liever als een detective een escape room oplossen? Of wellicht ben je meer een theatertypje?

 

Waarom zou je willen werken in Leiden?

Zoals je ziet, er zijn ontzettend veel dingen te doen in Leiden. Kijk je een klein stukje verder dan deze heerlijke stad, dan kun je helemaal je horizon verbreden met de verscheidenheid aan activiteiten. Dat betekent dus ook dat er genoeg werk te vinden is in en rondom Leiden. Dus heb je een baan gevonden, maar is het niet helemaal je stijl? Dan heb je een grote kans dat je bij de buurman wel een leuke baan kan vinden! Daarnaast is er veel openbaar vervoer in Leiden. Met maar liefst drie treinstations in Leiden kun je werkelijk alle kanten op. Natuurlijk zijn er ook bussen, trams en (fiets-)taxi’s. Van en naar P+R Haagweg rijden er gratis pendelbussen en er is zelfs een watertaxi. Hoe gaaf is dat! Zo zijn er dus genoeg mogelijkheden voor werk in Leiden. Neem gerust eens een kijkje.

 

Werken in de omgeving van Leiden

Wil je liever niet de volle drukte in, maar nog wel in de buurt werken van een levendige stad als Leiden? Dan is er genoeg te vinden in de plaatsen om Leiden heen. Heb je al eens gekeken naar het beschikbare werk in Alphen aan den Rijn? Op maar 20 minuten rijden van Leiden kom je al in deze prachtige plaats aan. Ook Alphen aan den Rijn heeft geweldige activiteiten in het aanbod. Wie heeft er nou nooit gehoord van Avifauna of het Archeon?