Loading...
kantoor

Personeelsplanning met Checks

Het maken van een goede personeelsplanning is erg belangrijk voor een optimale bedrijfsvoering. Hier zijn verschillende manieren voor. Denk bijvoorbeeld aan Excel – al kent dat ook weer beperkingen – of met behulp van specifieke personeelsplanning software. Iedere branche kent weer eigen uitdagingen en methodes maar er zijn toch ook veel overeenkomsten om tot een goede planning te komen.

Wat is, over het algemeen genomen, nu precies een goede personeelsplanning? Met een solide personeelsplanning probeert u het huidige personeel dusdanig in te zetten, zodat uw organisatie een betere personeelsvoorziening krijgt. Hierbij probeert u de kosten zo laag mogelijk te houden.

Tips voor een betere personeelsplanning

Hieronder volgen wat tips en vraagstukken voor het verbeteren van uw personeelsplanning: – Wie zet u precies in voor welke activiteiten? De juiste man op de juiste plek is een slogan die in dit geval zeker hout snijdt.

Probeer met alle leidinggevenden in gesprek te blijven. Wat hebben zij nodig en vinden zij de beste manier van plannen voor hun afdelingen? – Zorg altijd voor een goede overlap en overdracht. Dit is bijvoorbeeld ontzettend belangrijk in de horeca branche: sommige restaurants en cafés zijn geopend van ’s ochtends tot ’s avonds.

Het zelfde geldt voor de zorgsector. Maak gebruik van een personeelsplanning software of app om dit proces te vergemakkelijken. – Werk aan een goede relatie met de medewerkers en betrekt hen bij de planning. Kunnen uw medewerkers zelf wellicht een steentje bijdragen bij het maken van het personeelsrooster?

Bijvoorbeeld met een vorm van zelfroosteren zoals onderling diensten ruilen of intekenen op openstaande diensten. – Is het nodig om extern mensen in te huren of kunt u met een slimme plantool meer gebruik maken van uw eigen medewerkers?

Het personeelsplanning pakket van Integral voor de beste personeelsplanning

Het is natuurlijk ideaal wanneer u gebruik kunt maken van software die faciliteert in de planning. Dit kan met Checks, de personeelsplanning software van Integral! Met het personeelsplanning softwarepakket Checks kunt u makkelijk en flexibel plannen via het overzichtelijke planbord.

Bovendien krijgen de medewerkers meer eigen regie via de app of het web door het rooster in te zien of te gaan zelfroosteren. Het personeel wordt via pushberichten op de hoogte gesteld van wijzigingen in het rooster, en wijzigingen kunnen worden voorzien van opmerkingen.

Checks is een innovatief en flexibel pakket met klanten in uiteenlopende branches. De mogelijkheden van de software zijn erg uitgebreid. Dit biedt u de kans om uw personeel optimaal in te zetten, tijd te besparen, fouten te voorkomen en kritisch te kijken naar personeelsuren en -kosten.

Vraag een demo aan van de personeelsplanning software Checks

Benieuwd naar de personeelsplanning software van Integral? Het is altijd mogelijk om een demo aan te vragen zodat u kunt zien hoe  personeelsplanning software Checks werkt. De demo kunt u eenvoudig aanvragen via de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *