Loading...
internet

Fulfilment bedrijven voor webwinkels

Bij het runnen van een webwinkel komt heel wat werk kijken. Je moet een degelijk platform hebben waarop je jouw producten kan verkopen, goede leveranciers vinden, in orde zijn met al het papierwerk. Daarbij moet je als ondernemer ook nog eens zorgen dat de bestelde producten tot bij de consument geraken. Dit is het logistieke deel waarin fulfilment bedrijven voor webwinkels van pas kunnen komen.

Fulfilment bedrijven staan een webwinkel bij in het logistieke deel vanaf het moment dat een product besteld is, tot dat het bij de consument thuis, of in het postkantoor geleverd wordt. In sommige gevallen neemt het fulfilment bedrijf het logistieke traject zelfs helemaal over vanaf de verkoop.

Voordelen

Eén van de grootste voordelen is natuurlijk dat je je als webwinkel geen zorgen meer moet maken over de distributie van de verkochte goederen. Je weet dat je een fulfilment bedrijf hebt ingeschakeld en dat zij dit voor jou in orde zullen brengen.

Zo kan jij je als manager meer focussen op de andere zaken die bij een webwinkel komen kijken. Misschien was fulfilment wel het minst leuke deel van jouw job en zal je nu gepassioneerder te werk kunnen gaan omdat je dit hebt uitbesteed.

Eén ander voordeel is dat het fulfilment bedrijf dat je zult inschakelen waarschijnlijk meer ervaring heeft met dit soort zaken en dus efficiënter te werk zal gaan dan wanneer je dit werk zelf zou doen. Door die extra know how zullen zij dit werk waarschijnlijk dus ook goedkoper kunnen uitvoeren.

Nadelen

Een nadeel aan het inschakelen van zo’n fulfilment bedrijf is dat het je meer zal kosten als webwinkel dan wanneer je dit werk zelf zou doen. Een ander nadeel is dat je geen of minder controle hebt op de distributie van jouw verkochte goederen.

Dit zou je kunnen oplossen door duidelijke afspraken te maken met het fulfilment bedrijf in kwestie en veel transparantie te vragen. Ook i.v.m. de gegevens van jouw klanten moeten duidelijke afspraken gemaakt worden.

Conclusie

Beroep doen op een fulfilment bedrijf kan erg nuttig en productief zijn. Zeker als jouw webwinkel goed in de lift zit en je steeds meer begint te verkopen. Als beginner is het eerder aangeraden om de verzending van verkochte producten zelf te organiseren.

Zo kan je wat kosten besparen; en in het begin zal je aantal verkopen waarschijnlijk nog niet super groot zijn. Vanaf dat je meer verkoopt en meer inkomsten begint te genereren, is het zeker te overwegen om beroep te doen op een fulfilment bedrijf. Zo kan jij als ondernemer genieten van hun know how en kan jij je meer focussen op de andere aspecten van jouw bedrijf.

Bron: www.ecommercewebshops.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *