Loading...
internet

4 Tips hoe jij jouw werk/woonomgeving veiliger kunt maken

Ondanks alle technologische ontwikkelingen is het aantal inbraken de afgelopen jaren flink toegenomen. Aangezien het momenteel winter is en het dus vaak vrij donker buiten. Dit is voor inbrekers een ideaal moment om in te breken op jouw kantoor of bij jouw thuis. De afgelopen jaren zijn er ook flink wat cybercriminelen bijgekomen.

In dit artikel worden er een aantal tips gegeven die jou helpen om deze criminelen zo ver mogelijk uit je buurt te houden.

Leefbare omgeving

Een bewoonbaar kantoor of huis is een van de goedkoopste en efficiëntste manieren om inbraak te voorkomen. Door te laten zien dat er regelmatig mensen aanwezig zijn valt het voor criminelen niet op. Als een crimineel veelvuldig ziet dat een gebouw vaak onbewoond uit ziet dan zal de crimineel eerder toeslaan.

De dief valt minder op omdat het donker is hierdoor kan de dief redelijk ongezien naar binnen komen. Ook is het voor een dief bijna een garantie dat er niemand thuis is, dus kan de dief rustig zijn gang gaan. Als je voor een langere tijd op vakantie gaat dan is het handig als je een buurman of vriend inlichten om even te kijken soms.

Je kunt er ook voor kiezen om timers in te stellen bij je lampen. Zo lijkt het net of je iedere avond gewoon thuis op je bank zit.

Anti-inbraak systeem

Veel mensen schaffen pas een anti-inbraak systeem aan als het al te laat is. Helaas is het dan al te laat. De dief heeft de buit al meegenomen en de kans is ook klein dat de dief weer terug komt. Met een inbraakalarm op je huis voel jij jezelf een stuk veiliger. Ook is het handig dat als jij bijvoorbeeld op vakantie bent, je dan een melding krijgt van de alarmmelding.

Om er zeker van te zijn kan je dan iemand op af sturen. Op deze manier stoot je al een flink aantal criminelen af. Als criminelen wel je huis binnenkomen en het alarm gaat af, dan is de kans dat ze een flinke buit meenemen niet heel groot aangezien ze zullen schrikken van het geluid van het alarm.

Camera’s

Veel mensen die bang zijn voor inbrekers hangen camera’s op, dit doen mensen sinds jaar en dag. Door camera’s op te hangen voor je huis schrik je al een hoop mensen af waardoor de kans kleiner is dat er criminelen bij jouw inbreken of andere criminelen activiteiten willen uitvoeren bij jouw huis.

Camera’s kunnen ook goed van pas komen als er al criminele activiteiten begaan zijn in of rond jouw huis. Met het beeldmateriaal kan je naar de politie stappen, je hebt bewijs dat misschien wel kan lijden naar de dader.

Beveiligde internet verbinding

Ontzettend veel mensen zijn tegenwoordig bang dat ze gehackt of bespioneerd worden. Een VPN is daarom ook geen overbodige luxe. Doordat de verbinding versleuteld is wordt onveilige data omgezet in onleesbare codes. Om het simpel uit te leggen wordt er zonder VPN rechtstreeks data verstuurd naar de internetprovider.

Een VPN zorgt ervoor dat hackers en andere cybercriminelen niet je IP-Adres kunnen achterhalen. Hierdoor kan je veiliger surfen op het internet. Surf veilig met de ExpressVPN aanbieder.