Loading...
financieel

Beleggen met een vermogensbeheerder of een robot als de BuffettMethode?

Veel mensen willen hun vermogen graag laten stijgen door een deel van hun spaargeld te beleggen, maar willen absoluut niet zelf aan de slag met het investeren in beleggingsproducten. Voor deze mensen kan het beleggen met een vermogensbeheerder interessant zijn. Een vermogensbeheerder krijgt een deel van hun vermogen, om dit geld vervolgens in diverse beleggingsproducten te investeren. Dit betekent dat je als belegger geld verdient, zonder dat je zelf hoeft te beleggen.

Wil jij graag starten met beleggen op basis van vermogensbeheer, maar wil je hier eerst wat meer over weten? Lees dan meer over het beleggen met een vermogensbeheerder op deze pagina en je weet precies hoe dit in zijn werk gaat.

Een risicoprofiel kiezen en geld investeren

Een vermogensbeheerder belegt jouw geld altijd op basis van een risicoprofiel. Dit is een beleggersprofiel die aangeeft wat voor risico iemand wil nemen bij het investeren van geld. Ben je bereid veel risico te nemen, dan zit je in een ander risicoprofiel dan iemand die wat voorzichtiger wil zijn bij het beleggen. Jouw risicoprofiel bepaalt hoe jouw vermogensbeheerder voor jou gaat beleggen.

Voor de vermogensbeheerder start met het investeren van jouw geld, achterhaalt hij of zij jouw risicoprofiel. Is dit profiel eenmaal duidelijk en ga je akkoord met dit profiel, dan start de vermogensbeheerder met beleggen.

Updates krijgen en bijsturen

Zelf hoef je nu niets meer te doen: je laat de vermogensbeheerder voor jou investeren. Wel krijg je regelmatig updates over jouw rendementen, zodat je de vermogensbeheerder eventueel nog bij kunt sturen. Dit is niet verplicht, maar je kunt de updates wel gebruiken om jouw koers iets te wijzigen of wat meer controle te krijgen over het beleggen.

Het risicoprofiel aanpassen

Een risicoprofiel staat niet vast voor de rest van je leven: het profiel kan nog veranderen. Een vermogensbeheerder zal jouw profiel regelmatig blijven testen, zodat je met het juiste profiel blijft investeren. Ga je bijvoorbeeld met pensioen of krijg je een kind, dan krijg je wellicht een ander risicoprofiel. De vermogensbeheerder zal jou regelmatig testen om te achterhalen of het veranderen van het risicoprofiel noodzakelijk is.

Hoe zit het met de BuffettMethode.nl?

Via de buffettmethode handel je via zonder vermogensbeheerder en betaal je dus ook geen commissies aan jouw beheerder. Het voordeel dat de software van buffettmethode aangeeft wat en wanneer je dient te kopen. Het gaat voornamelijk over ondergewaardeerde grondstoffen en valuta’s, de software geeft aan en jij hoeft alleen op NU KOPEN te klikken.

Je kunt voorlopig nog volledig gratis gebruik maken van de BuffettMethode omdat de eerste 150 mensen geen licentie kosten hoeven te betalen. Interesse? Lees eerst deze 3 vragen over de BuffettMethode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *