Loading...
copywritingkantoormarketing

Kies een afwisselend beroep, word tekstschrijver

Tekstschrijver worden is niet zo’n vreemde keuze. Het is een beroep waarbij je veel vrijheid hebt. Je kunt namelijk lekker thuis werken en je eigen tijd indelen. Het enige wat je hoeft te doen is ervoor zorgen dat je opdrachten op tijd worden ingeleverd zodat het tekstbureau ze kan doorsturen naar de opdrachtgever.

Je kunt rustig tussendoor even boodschappen doen of de hond uitlaten. Je kunt overdag werken, maar ook ’s avonds. Doordeweeks maar ook in het weekend.

Bepaal je eigen tempo

Als je tekstschrijver in Den Haag bent dan kun je zelf bepalen hoeveel uren per week je werkt. Veel tekstbureaus willen schrijvers die minimaal 24 uur per week beschikbaar zijn. Dit waarborgt namelijk de kwaliteit en het kunnen nakomen van afspraken.

Maar je kunt ook meer werken. Wil je 30, 40 of nog meer uren per week werken dan is dat meestal wel mogelijk.

Tekstbureaus die goed werk afleveren krijgen veel opdrachten. Dat brengt ook een grote verscheidenheid met zich mee van het soort teksten dat moet worden geschreven.

Het internet is hot als het gaat om zaken doen

Je hoeft niet bang te zijn dat je als tekstschrijver snel zonder werk komt te zitten. Het schrijven van teksten voor het internet is iets dat niet snel door robots zal worden overgenomen. Er is immers creativiteit voor nodig en dat is nu precies één van de weinige dingen die robots niet of nauwelijks is aan te leren.

Als jij creatief bent en vlot teksten kunt schrijven over een grote variëteit aan onderwerpen dan is tekstschrijver worden echt iets voor jou.

Natuurlijk moeten je teksten taalkundig juist en liefst foutloos zijn, maar dat spreekt voor zich.

Een tekstbureau dat bij je past

Als je hebt besloten om tekstschrijver te worden dan kun je op zoek gaan naar een tekstbureau. Waar dat is gevestigd maakt niet zoveel uit, want je kunt vanuit huis werken. Het contact met het tekstbureau verloopt vrijwel altijd uitsluitend via de e-mail.

Het enige wat je nodig hebt is een goede laptop, een plek waar je prettig en ongestoord kunt werken en een internetverbinding. Als die faciliteiten voorhanden zijn dan kun je per direct aan de slag als tekstschrijver voor het internet.

Wil je het laten schrijven van teksten liever uitbesteden? Je kunt dan kiezen voor een partij als DeContentbank.