Loading...
beveiliging

De voordelen van objectbeveiliging bij flexplekken

De voordelen van objectbeveiliging bij flexplekken

Objectbeveiliging, je hebt er vast wel eens een keer wat van gehoord. In de wereld van beveiliging is het een veel voorkomende term, aangezien het de meest voorkomende beveiliging is. Met name bij flexplekken kan objectbeveiliging een belangrijke rol spelen. Maar wat is dit precies en wat zijn de voordelen hiervan? In deze blog leggen we uit wat dit inhoudt en waarom het van essentieel belang is bij flexplekken.

Wat is objectbeveiliging?

Objectbeveiliging is het faciliteren van beveiliging rondom een bepaald object. Dit kunnen gebouwen zijn, zoals bibliotheken, kantoorgebouwen en ziekenhuizen zijn. Maar ook bij evenementen, zoals feesten en festivals, vindt dit veelal plaats. 

Welke werkzaamheden komen erbij kijken?

Bij objectbeveiliging komen verschillende taken bij kijken. Hieronder worden een aantal taken weergegeven die hier onderdeel van zijn:

  • Receptiediensten. Steeds meer bedrijven voeren receptiediensten voor bedrijven uit. Veel organisaties werken namelijk met strenge regels. Het is dan de taak van de receptionist dat het kantoorgebouw of openbare gelegenheid niet wordt betreden door ongewenste personen. Dit doet de receptionist door bezoekers te controleren en te registreren.
  • Het openen en sluiten van gebouwen. Veel openbare gebouwen of kantoorgebouwen zullen ‘s ochtends geopend moeten worden. De beveiliging zorgt ervoor dat het gebouw op tijd geopend is voor medewerkers die eerder beginnen met hun werk. ‘s Avonds zullen deze gebouwen weer gesloten moeten worden. Een belangrijk onderdeel hiervan is het lopen van de brand- en sluitronde. Wanneer al het personeel weg is, zal de beveiliging een ronde door het hele gebouw lopen. Vervolgens is het de taak van de beveiliger om mogelijke gevaarlijke situaties te herkennen en op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van de nooduitgang om te voorkomen dat ongewenste gasten naar binnen lopen. Een ander voorbeeld is het uitschakelen van apparatuur die mogelijk kortsluiting kunnen veroorzaken.
  • Het uitvoeren van surveillance rondes. Wanneer het personeel het kantoorgebouw heeft verlaten, is het pand een mooi doelwit voor inbrekers. Een pand bevat immers veel waardevolle spullen. Laptops, printers of beamers vertegenwoordigen al gauw een flinke waarde en het zou natuurlijk zonde zijn wanneer deze worden gestolen. Niet alleen materiële waarde, maar ook belangrijke documenten kunnen hierdoor verloren gaan.

Conclusie

Door middel van objectbeveiliging wordt de beveiliging rondom een gebied of object gerealiseerd. De werkzaamheden die erbij komen kijken, zijn bedoeld om ongeregeldheden en materiële schade te voorkomen.