Loading...
banen

Een webwinkel starten, hoe rank je in Google?

Je ziet je huidige baan niet meer zitten en wilt graag het roer 180 graden omgooien. Je besluit om een eigen webwinkel te beginnen, maar hebt eigenlijk geen flauw idee hoe. Een webwinkel starten is niet zo moeilijk. De grootste uitdaging is bezoekers werven en deze bezoekers omzetten in klanten. In dit artikel gaan we je uitleggen hoe je hoger in de zoekmachines rankt en welke manieren je allemaal kunt gebruiken om hoger te ranken.

Bezoekers werven via verschillende kanalen

De concurrentie in Google of andere zoekmachines is hoog. Nieuwe webwinkels hebben de keuze om zich om de zoekmachines te richten of bezoekers te werven via sociale media. Dit laatste kan goed werken wanneer je weet hoe je content van hoge kwaliteit creëert. De kwaliteit van content op sociale media ligt zo hoog, dat het lastig is om followers, likes en uiteindelijk bezoekers te krijgen wanneer de content niet van hoog niveau is.

SEO of SEA?

Om hoger te komen in Google heb je eigenlijk twee opties. SEO is search engine optimization en is helemaal gratis maar vergt kennis en geduld. Bij SEO is het belangrijk dat je constant relevante content creëert, dat deze content gelezen en gedeeld wordt op sociale media en op relevante websites. Tijdsinspanningen voor SEO liggen hoog en het resultaat kan lang op zich wachten. Wil je het liefst vandaag nog resultaat zien, dan is het wellicht beter om voor SEA te kiezen. SEA betekent search engine advertisement. Je betaalt dus om hoger te komen in de zoekmachines of om op andere websites te adverteren.

De voordelen van SEA

Het grote voordeel van SEA is dat je direct resultaat ziet. Dit levert meer bezoekers (en waarschijnlijk ook verkopen) op, wat het makkelijk maakt om voorraad in te slaan, uit te breiden en de cash flow hoog te houden. Wanneer je geen verstand hebt van SEA kan het best ingewikkeld overkomen. Wil je zo snel mogelijk resultaat zien en hier zo weinig mogelijk tijd aan kwijt zijn, dan is het een goed plan om een AdWords specialist in te schakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *