Loading...
banen

De bijzondere wereld van de techniek

Als je jong bent en je hebt talent om in de techniek aan de slag te gaan, dan hadden jij of je ouders dat al op vroege leeftijd door. Je draaide je hand niet om voor het uit elkaar halen en weer perfect in elkaar zetten van het broodrooster die niet meer functioneerde of de stofzuiger die rare geluiden maakte. Je vond het heerlijk om met je handen bezig te zijn en bij het zoeken naar een opleiding, ging je dan ook al gauw in de richting van de techniek. De kansen die je na een opleiding bij Kenteq kreeg, hebben je vakmanschap als installateur verder ontwikkeld.

Toekomstperspectieven technische beroepen

Er blijft voldoende vraag naar goed gekwalificeerd personeel, dus je hoeft je er niet druk over te maken dat je zonder werk komt te zitten. Maar het gaat hier wel om personeel met erkende diploma’s. Mocht je dit nog niet op zak hebben, dan is het belangrijk dat je er alsnog voor zorgt dat je die erkenning krijgt. Dit kan via een EVC-procedure. Hierbij wordt in de basis jouw kennis en ervaring vergeleken met de huidige eisen aan het beroep. Als je voldoet, krijg je die erkenning. Voldoe je nog niet? Dan kun je op specifieke onderdelen bijgeschoold worden om vervolgens dat erkende diploma te krijgen. Zo heb jij, maar ook je werkgever de zekerheid van professionele werknemers.

Doorgroeimogelijkheden en uitdagingen

Sommige mensen groeien binnen het bedrijf door tot hoofd van een afdeling en dan kun je een team van installateurs gaan aansturen. Of ze krijgen de kans om stagiaires te begeleiden bij het opdoen van praktijkervaring in het werkveld. Bij beide rollen kan een specifieke opleiding je ondersteunen bij je leidinggevende capaciteiten of coachende en beoordelende vaardigheden. Welke richting je uiteindelijk ook op gaat of welke ontwikkeling je ook doormaakt, zorg ervoor dat je professioneel en met vertrouwen kunt handelen bij het begeleiden van (toekomstige) werknemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *