Loading...
ondernemen

Alles wat je moet weten over nearshore outsourcing

Heb jij al eens gehoord van nearshore outsourcing? Als je hier nog niet van op de hoogte bent, is het verstandig om toch eens naar de mogelijkheden te kijken. Je kunt er namelijk een aantal grote voordelen aan behalen en ervoor zorgen dat jouw bedrijf verder kan groeien op de markt. Voordat je een goed team in handen hebt, moet je bekijken welke professionals jou hierbij kunnen helpen. Maar wat houdt deze outsourcing precies in en wat levert dit jouw bedrijf op? Onderstaande informatie zet alle zaken voor jou op een rij. 

 

Nearshore outsourcing voor een betere uitbesteding 

Nearshore outsourcing wordt ook wel nearshoring genoemd. Het is het uitbesteden van activiteiten aan een organisatie of bedrijf dat in een relatief dichtbij gelegen land met lagere lonen zit. Dit brengt een klein verschil met zich mee ten opzichte van offshoring. Hierbij besteed je de werkzaamheden namelijk uit aan een bedrijf dat verder weg ligt, zoals bijvoorbeeld Azië. Doordat het bedrijf zich in dit geval geografisch gezien dichterbij bevindt, kun je de communicatie binnen dezelfde tijdzones houden of slechts één uur verschil hebben. Dit maakt het tackelen van obstakels eenvoudiger en je kunt sneller overleggen met het team. 

 

Lagere kosten en meer kennis door nearshore outsourcing

Veel bedrijven gaan met nearshore outsourcing aan de slag om een flinke kostenbesparing te krijgen. Professionals in eigen land zullen namelijk altijd hogere bedragen vragen voor de werkzaamheden, terwijl in Centraal- en Oost-Europa de lonen vele malen lager liggen. Daarbij is er vaak meer flexibiliteit, waardoor de technische obstakels op het gebied van software ook sneller aangepakt kunnen worden. De specialisten weten daarbij precies wat er nodig is, waardoor het minder tijd in beslag gaat nemen en jij je ondertussen kunt richten op andere zaken binnen de bedrijfsvoering en het team de software regelt. 

 

Een toekomstbestendige situatie voor jouw bedrijf 

Je kunt met nearshore outsourcing ook altijd een toekomstbestendige situatie voor het bedrijf realiseren. De software ontwikkelingen kunnen immers ook meegroeien met de ontwikkelingen binnen het bedrijf. Voor de toekomst ben je daarom ook minder lang bezig om onderdelen van de software op een dusdanige manier aan te passen dat je er weer mee vooruit kunt. De specialisten weten daarbij altijd meer over de eventuele vernieuwingen en kunnen jou op dit gebied te allen tijde adviseren. Zo maak je betere keuzes en kun je de omzet van jouw bedrijf nog meer laten groeien. 

 

Realiseer zelf een goede ontwikkeling 

Door goed te kijken wat je allemaal kunt realiseren met nearshore outsourcing en daarbij ook de wensen duidelijk op papier te hebben staan, weet je zeker dat je de juiste keuzes gaat maken en jouw bedrijf alleen maar kunt helpen om verder te groeien. Zo zorg je ervoor dat je een professional in kunt gaan schakelen. Als het nog niet duidelijk is wat de mogelijkheden zijn, kun je contact opnemen met een bedrijf en advies vragen. Zo zorg je dat je goed voorbereid bent op wat er komen gaat en een goed team hebt. Neem bij interesse een kijkje op Shoreteams.com!