Loading...
nieuwe werken

Het werken van de toekomst: Flexwerken

Het is je vast niet niet ontgaan dat de manier waarop mensen tegenwoordig werken is veranderd. We zijn steeds meer op zoek naar zelfstandigheid. Zo willen een baan waarin we zelf kunnen bepalen wanneer en hoe we werken. Het is zo gek nog niet, want niet alleen op werk zijn we op zoek naar vrijheid. Ook in het dagelijks leven zijn we op zoek naar manieren om gelukkiger te leven. We hebben het al druk genoeg, en willen hier graag verandering in brengen. Het ¨9 tot 5¨ werken is al achterhaald. Natuurlijk zijn er nog genoeg mensen die het fijn vinden, maar zo zijn er ook een hoop die liever vroeg beginnen en vroeg klaar zijn. We creëren zo meer rust en dit werkt ook door in de prestaties die we opleveren. Een gelukkig en uitgerust mens telt namelijk voor twee!

Werknemers bepalen

Het aantal parttime banen is de afgelopen jaren flink gestegen, en dat doet het nu nog steeds. De economie is weer aan het groeien en de banen liggen voor het oprapen. Hierdoor kunnen we ons eisen pakketje in de schoot van onze werkgever werpen en gaan voor wat we willen, ideaal! Een goed voorbeeld is de stijging in het aantal mannen wat deeltijd is gaan werken. Veel mannen zoeken een betere balans tussen werk en privé. Door deeltijd aan de slag te gaan, of een dag per week thuis te werken geeft hen dit de mogelijkheid om deze balans te vinden. Dit hadden we een aantal jaar geleden niet kunnen zeggen, toen was dit aantal veel minder.

Flexibel werken biedt de uitkomst!

Ook vind je steeds meer flexibele banen, hierbij geef je zelf op wanneer je beschikbaar bent en graag wilt werken. Vaak gaan deze mensen aan de slag via een uitzendbureau. Dit biedt voor vele mensen mooie kansen. Bijvoorbeeld om toch die thuis of avondstudie te gaan doen, en tegelijkertijd te blijven werken om alle vasten te blijven betalen. Klinkt heel erg goed, nietwaar?

Natuurlijk brengt dit voor werkgevers ook veel voordelen met zich mee. Zo blijven de kosten lager doordat de ¨losse mensen¨ minder lang blijven hangen. Ook zitten werkgevers minder lang aan hun vast bij ziekte of wanneer het wat minder gaat met het bedrijf. Nu wil het niet zeggen dat iedereen ineens een tijdelijk of flexcontract heeft. Het aantal vaste contracten is de laatste jaren namelijk ook flink gestegen! Voor vele mensen dus eigenlijk een win win situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *