Loading...
kantoor

De mogelijkheden van zonnepanelen op je kantoorpand

zonnepanelen op je kantoorpand

Er zijn een aantal mogelijkheden wat betreft de keuze voor zonnepanelen. Veel mensen in Nederland maken de keuze om de zonnepanelen te plaatsen op het dak van hun woning uit eigen overwegingen. Je kunt echter tevens kiezen voor zonnepanelen en hiermee zakelijke doeleinden bereiken. Een van de mogelijkheden bestaat uit de keuze voor zonnepanelen op het dak van jouw kantoor. Hiermee verhoog je de waarde van het pand, hetgeen gunstig kan zijn op het moment van verkoop. Je kunt de aankoop van de zonnepanelen verder goedkoper maken door te kijken naar de mogelijkheden voor zonnepanelen subsidie.

Plaatsingswijze van zonnepanelen

De manier waarop de zonnepanelen geplaatst worden is tevens van invloed, aangezien hierbij al snel fouten worden gemaakt. Het is belangrijk om hierbij te kiezen voor een expert, die in staat is om de zonnepanelen snel en foutloos te plaatsen. Verder geldt dat je de zonnepanelen zelfstandig kunt plaatsen, indien je hierover voldoende informatie hebt gelezen. Op basis van technisch inzicht zorg je ervoor dat je de zonnepanelen zodanig plaatst dat het rendement maximaal is. Dit is iets wat zonnepanelen experts van Zonduurzaam voor je kunnen doen. 

Subsidieregeling bij zonnepanelen

Er gelden een aantal subsidieregelingen, zowel voor particulieren als voor ondernemers. Hiermee verlaag je het bedrag dat je moet betalen voor de zonnepanelen. Dit bedrag ligt meestal rond de 5000 euro, maar aan de hand van subsidie zorg je ervoor dat het bedrag omlaag gaat. Er gelden verschillende subsidieregelingen in Nederland, aangezien dit iets is wat op lokaal niveau geregeld wordt. Het is belangrijk om de regels die gelden binnen de gemeente waarin je woonachtig bent op te zoeken. 

Belastingvoordeel

Naast de mogelijkheid tot een subsidieregeling geniet je tevens een belastingvoordeel. De BTW die je betaalt bij het afrekenen van de zonnepanelen kun je namelijk weer terugkrijgen. Op het moment van belastingaangifte kun je dit bedrag aangeven en dit vervolgens terugvorderen. Afhankelijk van de prijs die je betaalt voor de zonnepanelen kan dit oplopen tot een bedrag rond de duizend euro. Bij het aanschaffen van de zonnepanelen dien je verder rekening te houden met de soort zonnepaneel. Wellicht heeft dit nog invloed op de uiteindelijke subsidieregeling.