Loading...
internet

Efficiëntere samenwerking met behulp van een virtual data center

Hoewel de mogelijkheden er reeds zijn, lopen veel ondernemingen nog achter met de doorontwikkeling van de eigen IT-omgeving. Waar er nog veel gaat via een eigen serverpark, liggen er diverse voordelen in het gebruik van de cloud voor dezelfde doeleinden. Een voorbeeld hiervan is een virtual data center, ook wel VDC genoemd. Met een VDC wordt er een digitaal datacentrum opgezet dat alle karakteristieken heeft van een fysiek centrum, zonder de nadelen.

Een VDC maakt het voor werknemers eenvoudiger om op afstand te werken en versimpeld hierdoor de samenwerking aanzienlijk. Bovendien is een VDC met name voor kleine tot middelkleine ondernemingen een stuk voordeliger dan een eigen serverpark.

Wat is een virtual data center?

Een virtual data center is een zogenaamde IaaS-toepassing (Infrastructure as a Service). Dit betekent dat er een digitale infrastructuur wordt gecreëerd die de onderneming kan gebruiken voor de inrichting van een eigen, afgesloten IT-omgeving.

Het grote voordeel hiervan is dat bedrijven niet grof hoeven te investeren in eigen servers en andere hardware. In plaats hiervan kan er een bedrijf als Data Comfort worden ingeschakeld dat een VDC kan opzetten en kan assisteren bij de inrichting hiervan.

Bedrijven hebben hierdoor geen onderhoudskosten en hoeven geen IT-team aan te nemen dat aanpassingen verricht.

Inrichting van een VDC

Een goed virtual data center heeft een gebruiksvriendelijke interface die ook goed te gebruiken is voor personen buiten de IT. Een complexe IT-omgeving wordt hierdoor toegankelijk gemaakt voor ondernemingen die buiten de IT opereren.

Een VDC kan ingericht worden naar wens van het bedrijf. Op deze manier kan er precies ingespeeld worden op de eisen en wensen van het bedrijf. Dit kan gebeuren met behulp van allerhande software die beschikbaar is gemaakt voor een VDC.

De capaciteit van een VDC kan bovendien makkelijk uitgebreid worden. In plaats van uitbreiding met nieuwe hardware, kan er simpelweg met een paar drukken op de knop extra capaciteit worden aangeschaft, die naadloos wordt aangesloten bij de reeds aanwezige capaciteit.

De overstap naar een VDC is over het algemeen niet ingewikkeld voor de onderneming zelf. Het servicebedrijf dat het VDC aanbiedt kan het centrum laten aansluiten op de al aanwezige IT-omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *