Loading...
banen

Waar moet je op letten bij het inschakelen van een accountantskantoor

Je hebt een eigen bedrijf en hebt een goede accountant nodig. Je kunt namelijk naast de bedrijfsvoering ook niet al de dingen regelen omtrent het geld. Dit geef je graag uit handen aan een goed kantoor die dat allemaal voor jou doet zodat jij daar zelf geen omkijken naar hebt. Je houdt er rekening mee dat het wel even duurt totdat jij de juiste accountant hebt gevonden maar heb je er wel eens echt naar gezocht?

Wat is belangrijk?

Als je en accountant in gaat schakelen dan zijn een paar dingen wel heel belangrijk om op te letten. Zorg er in ieder geval voor dat zij een erkend kantoor zijn zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een accountantskantoor in Breda is bijvoorbeeld makkelijk te vinden en zij weten ook echt waar ze mee bezig zijn. Ga niet zomaar uit van wat iemand tegen je zegt maar doe zelf er ook een beetje onderzoek naar. Je wilt natuurlijk niet dat je financiƫn een rotzooitje worden. Bij dit accountantskantoor weten ze echt waar ze mee bezig zijn en geven ze jou een ontzettend goed advies hoe je de dingen aan moet pakken. Zorg er ook voor dat het accountantskantoor waar jij uiteindelijk voor kiest echt alles doet wat jij gedaan wil hebben door een accountant. Niet dat je voor het ene financiƫle deel bij die accountant moet zijn en voor het andere deel weer bij een andere. Daar schiet je namelijk niets mee op en kost je uiteindelijk alleen maar meer. Dit is dus een punt waar je op kan letten.

Waar zorgt een accountant voor?

Een accountant kun je inhuren voor verschillende dingen. Ze kunnen heel veel werk voor jou uit handen nemen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld de salarisadministratie voor jou doen, je inkomstenbelasting maar ook de jaarrekening draaien zij hun handen niet voor om. De dingen waar een accountant voor kan zorgen worden steeds meer en meer. Dit komt deels omdat wij als klant van hun ook steeds meer van hen verwachten. Dit is dan ook de rede dat een accountant steeds meer gaat doen en echt met je mee gaat denken hoe ze het voor jou steeds makkelijker maken. Jij wilt jouw bedrijf logischerwijs naar de top hebben en dat lukt alleen als jij je zaakjes goed op orde hebt.

Een belangrijke band

Het is heel belangrijk dat de band tussen jou en je accountant goed is. Toch moet je er ook voor zorgen dat het geen vriendenband gaat ontstaan omdat het kan gebeuren dat er dan met een ander oog naar gekeken gaat worden. Zorg ervoor dat het altijd een zakelijke band blijft en dat alles goed blijft lopen. Dit geld natuurlijk niet alleen vanaf jouw kant maar ook zeker vanaf de kant van de accountant. Ook hij wil zijn goede naam niet te grabbel gooien en het is algemeen bekend dat een naam opbouwen veel meer moeite kost dan het krijgen en behouden van een goede naam.