Loading...
altcoins

Wat zijn Altcoins?

Een Altcoin is een alternatief voor de Bitcoin. Het is eigenlijk een term voor alle cryptocurrency’s behalve de Bitcoin. Altcoins worden vaak vergeleken met Bitcoins, dit komt doordat de Altcoins op een of andere manier toch allemaal iets weg hebben van de Bitcoin.
Op het moment zijn er honderden Altcoins, allemaal lijken ze erg op de Bitcoin en de meeste zijn eigenlijk helemaal niks waard en ook niet bekend. De meeste Altcoins zijn gewoon regelrechte Bitcoin clones, het enige verschil is dan de naam, dit komt omdat er momenteel websites zijn waar iedereen zijn eigen Altcoin kan maken tegen een laag bedrag.

Alternatieven voor de Bitcoin

Toch zijn er wel een aantal Altcoins die echt wat waard zijn of die echt wel ‘beter’ zijn dan de Bitcoin. Een van de bekendste Altcoins is de Litecoin. Deze bestaat ook het langst en is ook echt wat waard. Een andere bekende Altcoin is, ook al is deze niet veel waard, de Dogecoin. Deze coin is ooit begonnen als grap, het is dus ook niet als serieuze coin bedoelt. Maar toch wordt deze coin best vaak gebruikt, vooral op sites als ‘9gag’ en ‘4chan’.

Anonieme coins

Ook zijn er een aantal coins die een bepaalde gedachtegang hebben. Een voorbeeld is de ‘Darkcoin’. Deze willen een betaalmiddel opzetten die volledig anoniem is. Dit zodat iedereen ter wereld een coin kan gebruiken. Al zijn er wel twijfels over de legitimiteit van de aanschaffen met de Darkcoin, dit omdat de koper niet terug te vinden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *