Loading...
internet

Te vaak ondergesneeuwd: de juiste internetdienst kiezen

internet ondernemen werken flexwerken

Internet vergelijken is redelijk populair in Nederland want er zijn namelijk een hele hoop aanbieders die nogal van prijs verschillen. Dit is natuurlijk niet de enige reden, waarom dagelijks duizenden consumenten internet vergelijken. Ook de prijs en de snelheid waarmee je op het internet kunt surfen speelt hierbij een hele grote rol.

Goedkope internetpakketten krijg je bijvoorbeeld bij vodafone of tele2. Dit zijn echter niet de snelste pakketten. Wil je van een hogere snelheid genieten of misschien zelfs internet via glasvezel, dan betaal je uiteindelijk een stuk meer.

Het ligt er dus een beetje aan wat welke eisen je stelt aan een internetverbinding. Het is hierbij natuurlijk niet nodig, dat wanneer je enkel en alleen je email wilt lezen, wilt internetbankieren of de krant wilt lezen,  je meteen een abonnement neemt op een 500 Mbit/s aansluiting. Hiervoor kun je echt een goedkoop pakket met maximaal 50Mbit/s gebruiken. Let hier dus goed op wanneer je de aanbiedingen die de providers op de markt verspreiden vergelijkt.

Bij bedrijven ligt dat nog weer een stukje anders, want daarbij wordt steeds meer van een internetverbinding gebruik gemaakt, en dat met veel medewerkers tegelijkertijd. En al die medewerkers delen de internetverbinding. Dat is ook van toepassing als je thuis met meerdere mensen bent die een verbinding delen. Hoe meer gebruikers, hoe lager de snelheid wordt. Want alles moet over deze ene verbinding gestuurd en ontvangen worden.

Dat is dus ook de reden, dat steeds meer bedrijven een echt razendsnelle glasvezelverbinding nemen. Want met een groot aantal medewerkers die een verbinding moeten delen, lijkt 50Mbit/s natuurlijk wel snel, maar als ze allemaal toevalligerwijze de nieuwe productpresentatie tegelijkertijd willen zien, dan zal de verbinding haperen.

Aansluitingen

Er zijn verschillende internetaansluitingen in Nederland beschikbaar. De types die je kunt kiezen zijn  ADSL, kabel of glasvezel. Het ligt er natuurlijk aan welk type er in jouw regio en op jouw adres beschikbaar is. Er zijn namelijk nog steeds een hele hoop plaatsen in Nederland waar helemaal geen glasvezel, en zelfs geen kabel ter beschikking staat en waarschijnlijk ook zo snel niet zal komen.

Dat is ook de reden dat veel bedrijven nu juist grotere plaatsen kiezen als vestigingsplaats. Zeker als er binnen een bedrijf veel flexwerkers zijn, die ook vanuit huis kunnen werken.

Dat in sommige gebieden geen fatsoenlijk internetverbinding mogelijk is, komt omdat de overheid, ondanks de plannen van de Europese commissie de aanleg van glasvezel niet bevorderd. Steeds meer en meer particuliere coöperaties starten eigen projecten om in hun wijk, inclusief buitenwijken, glasvezelaansluitingen te laten leggen. Dit klinkt voor veel mensen, en natuurlijk voor lokale bedrijven, die niet over een snelle internetaansluiting beschikken als muziek in de oren.

Gemakkelijk is het echter niet want dit soort projecten kost zo een coöperatie handen vol geld, zelfs miljoenen. De gemeente Venray is één van de weinige gemeenten die ondanks waarschuwingen voor 17,5 miljoen euro garant staat voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. Meerdere instanties hebben laten weten dat er een groot gevaar bestaat dat de coöperatie het niet gaat overleven. Vooral op de glasvezelmarkt is er sinds maanden een flinke achteruitgang zichtbaar. Uit onderzoek van verschillende vergelijkingssites waar je internet vergelijken kunt, is dit de laatste weken meer dan duidelijk gebleken. De gemeente Venray loopt dus een behoorlijk risico door garant te staan.

Snel internet voor iedereen

Ondanks de eerder genoemde onderzoeken blijven veel consumenten toch internet vergelijken want ze zijn blijkbaar toch op zoek naar snellere en goedkopere mogelijkheden. Iedereen wil zo weinig mogelijk betalen en toch zo snel mogelijk op internet kunnen surfen. De marktwerking is enorm, de prijzen veranderen bijna dagelijks en de ene actie na de andere wordt gehouden. Zo heb je de KPN weken van KPN of de overstapweken van Ziggo. Vodafone thuis is wegens succes ook weer verlengd en ga zo maar door. Iedere week wel weer een andere actie waarmee wel een duidelijk doel wordt bereikt. De consument blijft namelijk overstappen en vooral regelmatig internet vergelijken.

Wat betreft de aansluiting voor bedrijven, hebben sommige providers speciale tarieven, vooral voor de wat grotere bedrijven. Echter, de snelheid kan in Nederland niet hoger dan datgene dat ook voor particulieren wordt aangeboden.

Heb je veel medewerkers die het internet nodig hebben, kan het dus verstandig zijn om, bijvoorbeeld per afdeling, meerdere aansluitingen te nemen.

Wat in ieder geval enorm belangrijk is, vergelijk. En dat is van toepassing voor particulieren, maar ook zeker voor bedrijven. En heb je speciale wensen, overleg dan gewoon eens met de provider van je keuze, die best wel speciale tarieven wil toepassen bij bedrijven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *